Dolar
39,2036
0,07%
Euro
45,2913
0,63%
Sterlin
53,4265
0,57%
Bitcoin
4.225.909
0,00%
BİST-100
9.686,11
0,28%
Gram Altın
4.250,491
0,58%
Gümüş
36,37
0,31%
Faiz
45,11
0,00%

Başbakanlıkta kiralık araç devri

Başbakanlık, tasarruf amacıyla elindeki 120 otomobili TASİŞ'e verecek, 80 otomobil kiralayacak. Bu uygulamanın gerekçesi ise, zırhlı otomobillerin bakım maliyetinin yüksek oluşu.

23.08.2005 17:49
Haberi paylaşın
Başbakanlıkta kiralık araç devri
16px
32px

Başbakanlık maliyeti ucuz alanlarda özel sektörden hizmet alacak. En önemli uygulama alanı da makam otomobillerinde olacak.
      Uygulamanın nedeni olarak da mevcut araçların bakım ücretlerinin yüksek olması gösteriliyor. Kiralık aracın ise çok daha ucuza geleceği belirtiliyor.
      120 otomobilin Tasfiye İşleri Döner Sermaye İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne verilmesinin ardından, 80 kiralık araç için önce ihaleye çıkılacak, sonra da kiralık araçlar kullanılmaya başlanacak.
      Tasarruf için bazı bakanların makam otomobillerinde de değişikliğe gidildi. Bazı bakanların zırhlı otomobilleri zırhsızları ile değiştirildi.
      Zırhlı otomobilin sadece lastiklerinin 14 milyara değiştiği, bakımının ise çok pahalı olduğu belirtildi. Bu nedenle, güvenlik açısından sakınca olmayan bakanların makam otomobilleri değiştirildi.

cnntürk

editörün seçtikleri
Muzaffer Yıldırım'ın sahibi olduğu sosyetenin uğrak yeri Bebek Otel By The Stay'de göz göre göre kaçak yapılaşma nasıl oldu?
Muzaffer Yıldırım'ın sahibi olduğu sosyetenin uğrak yeri Bebek Otel By The Stay'de göz göre göre kaçak yapılaşma nasıl oldu?#Bebek Otel
benzer haberler
TÜSİAD’ın YİK toplantısı öncesi kokteylde neler yaşandı, 5 kilo veren Orhan Turan, başkanlık sonrası hayatının kitabını yazacağını PD'ye açıkladı
TÜSİAD’ın YİK toplantısı öncesi kokteylde neler yaşandı, 5 kilo veren Orhan Turan, başkanlık sonrası hayatının kitabını yazacağını PD'ye açıkladı