Dolar
48,6586
0,06%
Euro
56,1885
0,14%
Sterlin
65,4814
-0,17%
Bitcoin
3.683.856
-0,07%
BİST-100
13.122,58
-5,54%
Gram Altın
6.809,645
1,43%
Gümüş
64,57
1,42%
Faiz
41,17
1,88%

Karadeniz'de gemisi vurulan Türk armatör, Ukrayna'yı Lahey'e şikâyet etti

Ukrayna’nın Karadeniz’de vurduğu Reyhan Sarı gemisinde hayatını kaybeden Savaş Çakar’ın ailesi ile saldırıdan kurtulan mürettebat ve Türk armatörü, Hollanda'nın Lahey kentindeki Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. 

16.09.2026 15:19Güncelleme: 16.09.2026 15:22
Karadeniz'de gemisi vurulan Türk armatör, Ukrayna'yı Lahey'e şikâyet etti
16px
32px

Karadeniz’de Türk bayraklı MV Reyhan Sarı kuru yük gemisine düzenlenen saldırı, Lahey’deki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin gündemine taşındı.

21 TEMMUZ'DAKİ SALDIRIDA BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Rusya’nın Taman Limanı’ndan Trabzon’a kömür taşıyan gemi, 21 Temmuz 2026 tarihinde Novorossiysk açıklarında Ukrayna’ya ait olduğu belirtilen İHA’ların saldırısına uğradı. Saldırıda geminin makine dairesinde görev yapan 54 yaşındaki denizci Savaş Çakar hayatını kaybetti, mürettebattan bazı isimler de yaralandı.

Geminin sahibi T&O Denizcilik, mürettebat ve hayatını kaybeden Savaş Çakar’ın ailesi saldırının savaş suçu kapsamında değerlendirilmesi için Lahey’e başvurdu. 

SAVCILIK İDDİALARI SORUŞTURACAK

UCM Savcılığı öncelikle kendisine iletilen iddiaları ve delilleri değerlendirecek. Bu aşamada olayın Mahkeme’nin yargı yetkisine girip girmediği, başvurunun kabul edilebilir olup olmadığı ve Roma Statüsü kapsamında suç unsurlarının bulunup bulunmadığı incelenecek.

Ancak bu incelemenin ardından soruşturma açılması kararı verilirse dosya başka bir aşamaya geçecek. Soruşturma sonucunda sorumlular hakkında yeterli delil bulunduğuna kanaat getirilmesi halinde ise yargısal süreç gündeme gelebilecek.

patronlardunyasi.com

benzer haberler
Datça’da kuru otlarla kaplı araziye inen helikopter krize neden oldu, Datça Kaymakamı SHGM’ye izni kimin verdiğini sordu
Datça’da kuru otlarla kaplı araziye inen helikopter krize neden oldu, Datça Kaymakamı SHGM’ye izni kimin verdiğini sordu