Dolar
45,5716
-0,01%
Euro
53,0109
-0,20%
Sterlin
61,1869
-0,06%
Bitcoin
3.502.784
0,13%
BİST-100
14.029,54
-2,35%
Gram Altın
6.660,566
-0,46%
Gümüş
76,32
-1,60%
Faiz
43,5
0,00%

Zorlu'dan gelen Karadenizliye

ÖİB'nin önceki günkü ihalesiyle 800 milyon dolarlık rekor fiyatla Zorlu grubunun olan Zincirlikuyu'daki arsadan gelecek kaynak, yola dönecek.

09.03.2007 06:31
Haberi paylaşın
Zorlu'dan gelen Karadenizliye
16px
32px

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) önceki günkü ihalesiyle 800 milyon dolarlık rekor fiyatla Zorlu grubunun olan Zincirlikuyu'daki arsadan gelecek kaynak, Karadeniz Sahil Yolu başta olmak üzere tamamlanma noktasındaki yol projeleriyle müteahhit alacaklarına gidecek.

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, "İhalede ortaya çıkan rakam oldukça iyi. Bizi rahatlatacak. Tüm projelere dağıtacağız" dedi.

Zincirlikuyu arsasının satışı, bütçeden sınırlı kaynak aktarılması nedeniyle 2007'de birçok yol çalışmasına ödenek ayıramayan ve müteahhitlere Karadeniz Sahil Yolu başta olmak üzere yapımı süren işlerden kaynaklanan borcu biriken Karayolları Genel Müdürlüğü'nün (KGM) yüzünü güldürdü.

Parayı sadece duble yollar için kullanmayacaklarını söyleyen Turhan, hem mevcut yol yapım projeleri hem de beton kaplama yapılacak yollar için kaynağa ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

KGM, Karadeniz Sahil Yolu dışında devam eden projeleri de hızlandıracak. Bu çerçevede Gebze-İzmit körfez geçişi, Çanakkale Lapseki, Samsun-Ankara, Mekece-Adapazarı, Pozantı-Adana ve Susurluk yollarına kaynak aktarılacak.

Gülçin Üstün/Milliyet

benzer haberler
İngiltere merkezli madencilik şirketi Ariana Resources, Zenit Madencilik’te hissesinin bir kısmını Özaltın Holding'e sattı
İngiltere merkezli madencilik şirketi Ariana Resources, Zenit Madencilik’te hissesinin bir kısmını Özaltın Holding'e sattı