Dolar
48,7723
0,07%
Euro
56,011
0,13%
Sterlin
65,4037
0,34%
Bitcoin
3.909.759
5,08%
BİST-100
13.284,42
-1,67%
Gram Altın
6.865,483
0,91%
Gümüş
66,29
1,61%
Faiz
40,11
0,00%

İstanbul Sanayi Odası'nda başkan adaylığını açıklayan Ender Yılmaz, 60'tan fazla sanayici ile kahvaltıda buluştu

İstanbul Sanayi Odası’nda başkan adaylığını açıklayan Ender Yılmaz sahaya indi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TİM Başkanı Mustafa Gültepe ve TÜSİAD Başkanı Ozan Diren gibi iş dünyasının önde gelen isimleriyle bir araya gelen Yılmaz, dün de 60’tan fazla sanayici ile kahvaltıda buluştu.

20.09.2026 10:02Güncelleme: 20.09.2026 10:09
İstanbul Sanayi Odası'nda başkan adaylığını açıklayan Ender Yılmaz, 60'tan fazla sanayici ile kahvaltıda buluştu
16px
32px

Ender Yılmaz, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanlığı adaylığını açıkladıktan sonra sahaya indi. İstanbul’un farklı bölgelerinde sanayicileri ve organize sanayi bölgelerini ziyaret eden Yılmaz, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile de bir araya geldi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Gültepe’yi ziyaret etti. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ile Kale Grubu’nun patronu, İSO Meclis üyesi Zeynep Bodur Okyay ve TÜSİAD Başkanı Ozan Diren de ziyaret ettiği etkin isimlerden biri oldu. 

Yılmaz’ın saha çalışmalarında özellikle; yüksek maliyetler, rekabetçilik, ihracat, finansmana erişim, nitelikli insan kaynağı ve sanayinin dönüşüm ihtiyaçları gibi başlıkların öne çıktığı belirtiliyor.

Ender Yılmaz, dün de İstanbul’da 60’tan fazla iş insanıyla bir araya gelerek yeni dönem hedeflerini paylaştı.

Rifat Hisarcıklıoğlu.

KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİLER

Kahvaltıya İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın yanı sıra İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Keleş; Yönetim Kurulu Üyeleri Sultan Tepe, İnan Altınbaş, Vehbi Canpolat ve Faruk Sarı; İSO Meclis Başkan Yardımcıları Sadık Ayhan Saruhan ve Yüksel Özyurt katıldı. 

Ozan Diren'le. 

Katılımcılar arasında Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Ahmet Öksüz, PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, TİM eski Başkanı ve İSO Meclis Üyesi İsmail Gülle, Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis ve tekstil sektörünün önde gelen isimlerinden Kemal Güneş, İSO Meclis Üyeleri Fikret Tanrıverdi, Hüseyin Bozdağ, İbrahim Aydoğan, Doğu Kaya, Berç Darçın, Ali İhsan Şerbetçi, Kerim Çolakoğlu ve Süleyman Çakır ile eski Meclis Üyeleri Mustafa Tacir ve Gökhan Turhan da vardı. 

“ETKİN ROL ÜSTLENEN İSO HEDEFLİYORUZ”

Buluşmada sanayicilerin beklentileri, üretimin karşı karşıya olduğu zorluklar ve yeni dönem öncelikleri ele alındı. Yaklaşık 50 yıldır sanayicilik yaptığını ve bu sürenin 25 yılında İSO’nun çeşitli kademelerinde görev aldığını söyleyen Ender Yılmaz, yeni dönemde sanayi politikalarının şekillenmesinde söz sahibi olan, üyelerinin sorunlarına çözüm üreten ve Türk sanayisinin küresel rekabet gücünü artırmada etkin rol üstlenen bir İSO hedeflediklerini vurguladı. 

Zeynep Bodur Okyay ile.

Yılmaz, şöyle devam etti: 

“İSO Başkanı Sayın Bahçıvan da çalışmalarıyla bu çıtayı yukarı taşıdı. Kendisine hem İSO’ya kazandırdıkları hem de adaylığıma duyduğu güven için teşekkür ediyorum. Yönetimde iş birliği ve ortak aklı esas alacağız.”

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da Yılmaz’ın başkanlık sorumluluğunu en iyi şekilde üstleneceğini kaydederek, “Ender Yılmaz ve yol arkadaşları İstanbul sanayicisinin sözü olacak. Sanayimizin meselelerini her platformda dile getirerek çözüm için çalışacaklar” dedi.

patronlardunyasi.com