Dolar
48,7714
0,07%
Euro
56,012
0,14%
Sterlin
65,4037
0,34%
Bitcoin
3.924.522
5,45%
BİST-100
13.284,42
-1,67%
Gram Altın
6.865,16
0,91%
Gümüş
66,29
1,61%
Faiz
40,11
0,00%

TESK başkanlığına sürpriz aday

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkanı Mehmet Yiğiner, 30 Eylül'de yapılacak Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Kurulu'nda aday olacağını belirtti.

19.09.2026 10:04Güncelleme: 19.09.2026 10:08
TESK başkanlığına sürpriz aday
16px
32px

Yiğiner, Kırşehir'de bir otelde, federasyon başkanları ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanlarının katılımıyla istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Yiğiner, tüm esnaf ve vatandaşların 39. Ahilik Haftası'nı kutladı.

TESK BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Yiğiner, köklerini Anadolu'nun kadim medeniyetinden alan esnaf ve sanatkarların, asırlardır bu toprakların harcını, vicdanını, dirliğini ve kardeşliğini oluşturduğunu söyledi.

Ahilik geleneğinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasında tarihi bir sorumluluğu ifa ettiklerini dile getiren Yiğiner, şunları kaydetti:

"Bulunduğumuz her kademedeki makam ve vazifeye, sabahın seherinde kepengini dualarla açan, direksiyonun başına geçen, akşama kadar helal rızkını arayan cefakar esnaf ve sanatkarımızın hür iradesi, helal oyları ve yüksek teveccühü ile gelmiş bulunmaktayız. Teşkilatımızın en üst çatı kuruluşu olan TESK'in 30 Eylül 2026 tarihinde icra edilecek genel kurulda da bu kutsal emaneti göğsünde taşıyan onurlu delegeleriz. Esnafımızın birikimi ve teşkilatımızın kaynakları, bir avuç yöneticinin şahsi tasarrufuna terk edilemez. Bu bilinç ve Ahilik ahlakının yüklediği sorumlulukla ilan ederiz ki TESK Genel Kurulu'nda, esnafımızın çiğnenen onurunu ve gasbedilen haklarını tavizsiz biçimde savunacak, değişimden yana olan sarsılmaz irademizi sandıkta kararlılıkla tecelli ettireceğiz. 30 Eylül'de yapılacak genel kurulda adayız, hayırlı uğurlu olsun."

patronlardunyasi.com

benzer haberler
Trump'ın Rusya ile bağlantılı ülkelere yüzde 100 ek vergi kararı, ABD'ye 16,4 milyar dolarlık mal satan Türk şirketleri nasıl etkiler?
Trump'ın Rusya ile bağlantılı ülkelere yüzde 100 ek vergi kararı, ABD'ye 16,4 milyar dolarlık mal satan Türk şirketleri nasıl etkiler?