Dolar
44,4695
0,11%
Euro
50,9506
-0,36%
Sterlin
58,7496
-0,62%
Bitcoin
2.959.029
-0,08%
BİST-100
12.626,35
-0,57%
Gram Altın
6.440,961
0,27%
Gümüş
70,06
0,45%
Faiz
44,46
0,14%

Maliyet artınca müteahhit çözümü lüks konutta buldu

İnşaat maliyetlerindeki artış ve arsa sıkıntısı, residence projelerini yeniden cazip kılıyor. Yabancı grupların ilgisi İstanbul'daki projeleri 5 yılda 2.5 kat artacak.

28.07.2006 21:00Güncelleme: 27.10.2023 11:25
Haberi paylaşın
Maliyet artınca müteahhit çözümü lüks konutta buldu
16px
32px

Dövizdeki dalgalanmayla artan inşaat maliyetleri, müteahhidi yeniden lüks konut üretmeye itecek. Emlak sektörünün yıldızının parladığı 2005 yılında lüks konut üretimine ağırlık veren, bu yıl ise orta gelirliye konut üretiminde adeta yarışa giren müteahhitler için artan maliyetlerle daralan kâr marjları, lüks residence projelerini yeniden cazip kılacak.

Realty World Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Büyükçetin, arsa sıkıntısı yaşayan müteahhitlerin sınırlı alanda çok daire inşa ederek saüş hızını artırabildikleri çok katlı residence'lara yönelmesinin ise orta vadede ucuz konut hayaline gölge düşüreceğine dikkat çekiyor. Büyükçetin, Levent, Maslak ve Esentepe ağırlıklı, sayıları 40'ı bulan residence projelerinin, sadece yerli müteahhidin değil, büyük yabana grupların da iştahını kabarttığını söyledi. Büyükçetin, "Danışmanlık yaptığımız İngiliz, Fransız büyük yatırımcılar, Amerikan yatırım fonları residence projeleriyle ilgili. Portekiz'den bile başvuran var.

Bu durum residence sayısını Maslak-Mecidiyeköy hatunda önümüzdeki 5 yılda 100'e taşıyacak" dedi.

Büyükçetin, yatırımların herbirinin maliyetinin 50-300 milyon dolar arasında olacağını da söyledi.

Nihal Yuvacan/Vatan

editörün seçtikleri
Bora Koçak, gazete ilanından Sodexo Türkiye’nin CEO’luğuna uzandı
Bora Koçak, gazete ilanından Sodexo Türkiye’nin CEO’luğuna uzandı#Sodexo
benzer haberler
Dolmabahçe'de dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'la buluşan 14 trilyon dolarlık BlackRock şirketinin CEO'su Larry Fink'in maaşı 38 milyon dolara yükseldi
Dolmabahçe'de dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'la buluşan 14 trilyon dolarlık BlackRock şirketinin CEO'su Larry Fink'in maaşı 38 milyon dolara yükseldi