“Emniyeti Belden Bırakmayın”

“Emniyeti Belden Bırakmayın”

TemSa, sosyal sorumluluk projesinin ikinci fazına yepyeni bir slogan ile başlıyor: “Emniyeti Belden Bırakmayın!”

“Emniyeti Belden Bırakmayın”
16px
24px
17.01.2007 17:08
ABONE OLgoogle

17 Ocak Çarşamba günü Four Seasons Hotel"de düzenlenen “Emniyeti Belden Bırakmayın!” sosyal sorumluluk projesinin tanıtım toplantısında konuşma yapan Temsa A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Buldurgan şunları söyledi:

“Temsa olarak, 2004 yılından bu yana ürettiğimiz otobüslerde zorunluluk olmamasına karşı her koltukta emniyet kemeri bulunduruyoruz. Sosyal sorumluluk projemizde yeni bir dönüm noktasına geldik. Proje logomuzu ve sloganımızı yenileyerek, dikkatleri emniyet kemerinin önemine çekmeye devam ediyoruz. Otobüslerde emniyet kemeri kullanımını arttırmayı ve güvenli seyahat bilincinin gelişmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Şehirlerarası seyahatlerde otobüsleri tercih edenlere "Emniyeti Belden bırakmayın" diyoruz.”

Basın toplantısına katılan, trafik kuralları ve mevzuatı uzmanı Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pampal emniyet kemerinin önemiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Emniyet kemeri, yolculuk sırasında meydana gelebilecek ani fren, önden veya arkadan çarpma, kayma, yuvarlanma gibi durumlarda can kaybını önlemede önemli bir faktördür. Ölüm riskini %50"ye varan oranda azaltan başka bir önlem bulunmamaktadır. Emniyet kemeri hayat kurtarıcı olarak düşünülmeli, otobüslerde emniyet kemeri kullanımı konusunda toplumsal bilinç yaratılmalıdır.”

Temsa, “Emniyeti Belden Bırakmayın” sosyal sorumluluk projesinde, “Sevdiklerinize Geri Dönmek için Emniyeti Belden Bırakmayın! Otobüste Emniyet Kemeri Takın!” sloganının yer aldığı panoları karayollarına yerleştirerek seyahat eden yolcuların dikkatini emniyet kemerine çekecek. Temsa otobüslerinde, emniyet kemerinin önemini anlatan filmlerin yayınlanması ve “Emniyet Kemerinizi Takınız” anonsunun yapılması konusunda önderlik edecek.

Temsa; anaokulları, ilköğretim kurumları, turizm ve otobüs firmaları, otogarlar ve karayollarındaki mola yerlerinde eğitim ve bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirecek. Temsa, eğitim filmleri ve eğitim kitleri aracılığıyla, herkesi otobüslerde emniyet kemeri takılması konusunda bilinçlendirecek. Ünlü karikatürist Salih Memecan"ın da destek verdiği projede, kendisinin projeye özel olarak hazırladığı Zeytin ve Limon gibi Sizinkiler karakterlerinin olduğu boyama kitapları anaokullarındaki çocuklara dağıtılacak.

Temsa, emniyet kemeri konusunda binlerce kişiyi bilinçlendirdi
Temsa, 2005 yılında başladığı “Emniyet Kemeri Hayat Standardıdır” projesinde binlerce kişiyi emniyet kemeri kullanmanın önemi konusunda bilgilendirdi.

İstanbul, İzmir, Ankara, Adana ve Bursa otogarlarında yaklaşık 17.500 kişiye anket yaparak ve 275 bin yolcuya proje kartpostalları dağıtarak bilinçlendirme aktiviteleri gerçekleştirdi. Ayrıca 1500 otobüs şoförüne emniyet kemeri kullanımı konusunda bilinçlendirme toplantıları yaptı ve 300 şoföre eğitim verdi. 6 bin öğrenciye emniyet kemeri kullanımının önemi konusunda bilgilendirme yaptı.

Temsa, “Emniyeti Belden Bırakmayın” sloganıyla emniyet kemeri takma bilincini toplumun her kesimine yaymayı, otomobillerin yanı sıra otobüslerde de emniyet kemeri kullanımını artırmayı hedeflemektedir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde