Dolar
38,7757
0,00%
Euro
43,6835
0,51%
Sterlin
51,6588
0,19%
Bitcoin
4.017.292
0,00%
BİST-100
9.701,55
0,01%
Gram Altın
3.968,646
0,18%
Gümüş
32,22
-0,05%
Faiz
51,75
0,00%

ERDEMİR'de son teklif verme süresi 26 Eylül

Genel Müdür Kerim Dervişoğlu'nun istifası ile gündeme gelen ERDEMİR'de yüzde 46.12'lik kamu payının blok satışı için çıkılan ihalede son teklifler 26 Eylül 2005'te alınacak.

03.08.2005 11:08
Haberi paylaşın
ERDEMİR'de son teklif verme süresi 26 Eylül
16px
32px

ERDEMİR'de mayıs ayında gazetelere verilen ilanlarla başlayan özelleştirme sürecinde son olarak ön yeterlilik alan firmalar belirlendi ve data room (bilgi odası) süreci başladı. ERDEMİR özelleştirmesinde son teklif tarihi 26 Eylül 2005, ön yeterlilik için son başvuru tarihi ise 8 Temmuz 2005 olarak belirlenmiş ancak, daha sonra ön yeterlilik tarihi 14 Temmuz'a çekilmişti.

ERDEMİR'in yüzde 46.12'lik bölümünün blok satışına ilişkin ihale sürecinde, kazanan firma ERDEMİR'in yüzde 3.17'sine karşılık gelen Türkiye Kalkınma Bankası'na (TKB) ait hisseleri de aynı koşullarla satın alacak.

Ön yeterliliğin arandığı ihalede, başvuruda bulunmak isteyen katılımcıların 14 Temmuz 2005 tarihine kadar başvurusunu yaptı. Ön yeterlilik alan katılımcılar için bilgi odası süreci başlarken, bunun 9 Eylül 2005 tarihine kadar devamı öngörülüyor. ERDEMİR, Türkiye'nin tek entegre yassı çelik ve en büyük demir-çelik üreticisi olarak hizmet veriyor.

Ön yeterlilik alan firmalar

Erdemir'in özelleştirilmesine yönelik ihalede ön yeterlilik alan firmalar şöyle:

- Arcelor SA (Lüksemburg)

- Azovstal-Metinvest Ortak Girişim Grubu (Ukrayna)

- Corus Group PLC (İngiltere)

- Ereğli Ortak Girişim Grubu (Kibar Holding AŞ, Yıldırım Dış Ticaret AŞ, Borusan Holding AŞ, Tosçelik AŞ, İÇDAŞ AŞ, Tezcan Galvanizli Yapı AŞ, Turkon Holding AŞ, Murat Denizcilik ve Ticaret AŞ, Yardımcılar Holding AŞ, Diler Holding AŞ)

- Koç Holding AŞ

- LebGoK-Oskol Ortak Girişim Grubu (Rusya Federasyonu)

- Mittal Steel Company N.V. (İngiltere)

- NLMK-Open Joint Stock Company Novolipetsk Iron and Stell Corporation (Rusya Federasyonu)

- Nurol-Limak-Özaltın-Alkol Pazarlama Ortak Girişim Grubu

- OYAK

- Posco (Güney Kore)

- Severstal (Rusya)

- Zorlu Holding AŞ


Altın Ambalaj, Erdemir'in

Erdemir, "TSE Altın Ambalaj Ödülü"nü almaya hak kazandı. Erdemir'den yapılan açıklamada, TSE Ambalaj Araştırma, Geliştirme ve Deney Merkezi tarafından 18'incisi düzenlenen yarışmaya, 43 firmanın 78 ürün ile katıldığı bildirildi.

Açıklamada, Erdemir'in, soğuk mamul rulolarının deniz aşırı ülkelere sevkiyatında kullanılan, ürünün yağmur, nem, toz gibi koşullardan etkilenmesini ve manipülasyon esnasında fiziksel darbelere karşı hasarlanmasını önleyen TNRS ve GZR İhraç Ambalajları ile ödülü almaya hak kazandığı belirtildi. Şirketin Ekim 2005'te düzenlenecek olan "2005 Dünya Yıldızı Ambalaj Ödülleri Yarışması"nda 32 firma ile birlikte Türkiye'yi temsil edeceği kaydedildi.

editörün seçtikleri
Türkiye-Florida-Malta hattında bir Tatlıcı davası
Türkiye-Florida-Malta hattında bir Tatlıcı davası#Uğur Tatlıcı
benzer haberler
Mega Metal'den ABD'de 34 milyon dolarlık yatırım
Mega Metal'den ABD'de 34 milyon dolarlık yatırım