Dolar
48,4649
0,05%
Euro
56,3305
0,05%
Sterlin
65,6191
-0,01%
Bitcoin
3.812.386
-0,49%
BİST-100
14.100,65
-0,36%
Gram Altın
6.862,707
0,00%
Gümüş
66,15
-0,02%
Faiz
39,68
0,28%

Yazarlar Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi'nde buluşuyor

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, Atlas Publishing Lab işbirliğiyle düzenlenen "Yazar-Editör Sohbetleri" serisiyle sonbahar ve kış aylarında edebiyatseverleri ağırlayacak.

08.09.2026 09:15Güncelleme: 08.09.2026 09:16
Haberi paylaşın
Yazarlar Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi'nde buluşuyor
16px
32px

Müzeden yapılan açıklamaya göre, eylül, ekim, kasım ve aralık aylarında gerçekleşecek dört farklı oturumda doğa ile insan ilişkisinden eleştiri kültürünün dönüşümüne, dijital iktidar biçimlerinden çeviri ve yayıncılık tarihine uzanan kapsamlı başlıklar ele alınacak.

Yeni sezonun ilk buluşması 24 Eylül'de "Doğayla Kurduğumuz Bağı Hatırlamak" başlığıyla yapılacak. Söyleşiye yazar ve çevirmen Kıymet Erzincan Kına ile sanatçı, yazar ve otacı Emine Boyner katılacak.

Programın 22 Ekim'deki ikinci oturumunda ise edebiyat eleştirmeni Aslı Güneş ile yayıncı ve yazar Mustafa Arslantunalı bir araya gelecek. "Eleştirinin Dönüştürücü Gücü" başlıklı etkinlikte, düşünceyi dönüştüren eleştiri pratiğinin neden geri planda kaldığı, sınırları ve imkanları tartışılacak.

Seri, 26 Kasım'da düzenlenecek "Dijital Dünyada Güç Kimin Elinde?" başlıklı oturumla devam edecek. Telemak tarafından yayımlanan "Tekno-Feodalizm" derlemesi ekseninde gerçekleşecek buluşmada akademisyen Öznur Karakaş, felsefeci Ege Çoban ve akademisyen Koray Kırmızısakal, dijital ekonominin yarattığı yeni iktidar modellerini ve teknoloji şirketlerinin geleceğini masaya yatıracak.

Sezonun 17 Aralık'taki kapanış oturumunda ise Metis Yayınları kurucu ortağı Müge Gürsoy Sökmen ile çevirmen ve editör Savaş Kılıç dinleyicilerle buluşacak. "Çevirinin ve Yayıncılığın Belleği" başlıklı söyleşide, Türkiye’nin düşünce dünyasında derin izler bırakan "Metis Çeviri" dergisi, derginin mirasını taşıyan "Metis Çeviri+" seçkisi ve yayıncılık serüveni ele alınacak.

Pera Müzesi Oditoryumu'nda saat 19.00'da başlayacak oturumlar halka açık ve ücretsiz olacak. Etkinliklere katılım için herhangi bir rezervasyon şartı aranmıyor.

patronlardunyasi.com

benzer haberler
Fransa'da 9 milyon euroluk sanat soygunu, hırsızlar 4 eser çaldı, birini kaçarken düşürdü
Fransa'da 9 milyon euroluk sanat soygunu, hırsızlar 4 eser çaldı, birini kaçarken düşürdü