TMSF Turkcell'e el koyacak mı?

TMSF Turkcell'e el koyacak mı?

Çukurova Grubu'nun TMSF'ye 31 Ekim tarihli taksitini vadesinde ödeyememesi nedeniyle rehinli olan Turkcell hisselerine TMSF tarafından el konulması gündeme geldi.

TMSF Turkcell'e el koyacak mı?
16px
24px
07.11.2005 12:41Güncelleme: 27.10.2023 14:25
ABONE OLgoogle

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Çukurova Grubu'nun 31 Ekim tarihli taksitini vadesinde ödeyememesi nedeniyle, daha önce Fon alacağının teminatı olarak rehin tesis edilen Turkcell İletişim ve Turkcell Holding hisse senetlerine el konulmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Birinci Tahsilat Dairesi Başkanlığı'ndan Borsa'ya gönderilen açıklamada, 2 Kasım 2005 tarihinde basında yer alan haberde, 'Çukurova Grubu'nun Fon'a olan borcuna ilişkin taksit ödemesinde 4. kez temerrüde düştüğüne ve bu çerçevede sözleşmenin iptal edilebileceğine ve Fon'un elindeki rehinli Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş hisse senetlerine el koyabileceğine' ilişkin bilgilere yer verildiği belirtilerek, bu çerçevede 4 Ağustos 2004 tarihli ek sözleşmenin geçerlilik durumu, mevcut hukuki durumu ve elde bulunan rehinli Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş hisse senetlerinin durumu hakkında İMKB'ye ivedilikle bilgi verilmesi istendiği kaydedildi.

Başkan Yardımcısı Salim Alkan imzalı açıklamaya göre, 4 Ağustos 2004 tarihli ek sözleşmenin ödemelerin aksaması ve temerrüt başlıklı IV. maddesi, Çukurova Grubu borçlarını ek sözleşmenin III. maddesinde belirlenen vadelerde ödemesini, taksitlerden herhangi birinin vadesinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde, ödenmeyen taksit tutarına vade tarihinden ödeme tarihine kadar geçecek süre için
gecikme faizi işletilmesini içeriyor. Bu suretle bulunacak toplam tutarın, takip eden takside ilişkin vade içinde ve takip eden taksit tutarı ile birlikte toplam olarak ödenmesi gerekiyor. Ancak bu durum ek sözleşme suresince birbirini takip eden vadelerde olmamak kaydıyla azami dört defa gerçekleşebilecek. Bu durumun ek sözleşme süresi içinde dört defadan fazla veya birbirini takip eden iki ödeme vadesinde gerçekleşmesi halinde ek sözleşme sona erdirilerek ana sözleşme hükümleri uygulanacak.

Açıklamasında, şöyle devam edildi:
'Ek sözleşmede belirlenen taksitlerden üçünü gecikmeli ödeyen Çukurova Grubu, 31 Ekim 2005 tarihli taksitini de vadesinde ödeyememiştir. Bu suretle dördüncü ve son gecikme gerçekleşmiştir. Ancak madde
hükmünden de açıkça anlaşılacağı üzere adı geçen grubun henüz temerrüde düşmesi, diğer taraftan Fon alacağının teminatı olarak Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş hisselerinin yanı sıra Turkcell Holding A.Ş hisseleri üzerinde de Fon lehine rehin tesis edilmiş olup, mevcut rehinler halen devam etmektedir. Dolayısıyla bu senetlere (temerrüt gerçekleşmediği için) kurumumuz tarafından el konulması söz konusu değildir.'

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde