Japonya'dan işadamlarına davet

Japonya'dan işadamlarına davet

JAPONYA'DA TÜRK İŞADAMLARI TARAFINDAN KURULAN BAHAR, İŞADAMLARINI ÇAĞIRIYOR.

Japonya'dan işadamlarına davet
16px
24px
24.07.2006 00:00
ABONE OLgoogle

Japonya'da faaliyet gös teren Tokyo merkezli Bahar Eğitim ve Gıda Şirketi, dünyanın en doymuş ve rekabeti en yüksek piyasasına Türk ürünl erini de dahil etmeyi başardı. Türk gıda ürünlerinin bir numaralı ithalatçısı ve toptancısı olma yolunda önemli bir yol ka teden şirket, Türk gıda ürünlerinin tüm Japon süpermarketlerinde rafta bulunur hale gelmesi için çabalıyor. Bu amaçla şirket yetkilileri Türkiye'ye bir gezi düzenleyerek Türk işadamlarını Japonya'ya yatırım yapmaya çağırıyor. Japonya ve Türkiye ticari ilişkilerinde yeni bir bahar yaşatabilmek amacıyla kurulan şirketin Genel Müdürü Mustafa Arslan, şirke tin eğitim ve kültür faaliyetlerinin yanı sıra Türk işadamlarına rehberlik ettiğini söyledi. Şirket bünyesinde 100 civarında Japon ve Türk personelin çalıştığını ifade eden Mustafa Arslan, "Türkiye'den Japonya'ya gelen işada mlarına rehberlik, randevu takibi, tercümanlık hizmetleri, yatırım danışmanlığı ve Japonya'da ülkemizin tanıtımı gibi çalışmalar da bulunuyoruz. Tokyo, Sendai, Nagoya, Osako ve Okoyama gibi 5 önemli merkezde faaliyetlerini sürdü ren şirketimiz 2003 Türk Yılı'nı organize etti ve bu yıl Japonya Başbakanı Junichiro Koizumi'nin Tür kiye ziyaretinde de görev aldı" dedi.

Zor fakat dev bir pazar olan Japonya'yı işadamlarına daha iyi tanıtmak için Türkiye'ye geldiklerini ifade eden Mustafa Arslan, bu amaçla İstanbul, İzmir, Ankar a, Bolu ve Çorum gibi illerde işadamları ile biraraya geldiklerini bildirdi. İşadamlarına Japonya'nın ithalat kriterleri hak kında bilgi veren Arslan, bu noktada işadamlarına her türlü rehberliği yaptıklarını kaydetti. Türkiye'den Japonya'ya gıda transfer edebilen tek şirket olduklarının altını çizen Arslan, yıllık 81 milyar dolar gıda ithalatı yapan Japonya' ya peynir, salça, baklava, ayçiçek ve zeytinyağı ihracaatı yaptıklarını belirtti. Japonya'nın teknoloji dışında her türlü it halata açık olduğunu dile getiren Bahar Şirketi Genel Müdürü Arslan, bu ülkeye girebilmek için ticaret mantığı ile proje ve fizibilite raporunun çok önemli oldu ğunu söyledi.

Japonya'ya ihracat yapmanın kolay olmadığını ifade eden Arslan, "Bu piyasada uzun vadeli hedeflerle ve sabırla çalışmak gerekiyor. Rekabet hem Japonlar arasın da iç piyasada, hem de yurt dışından gelen şirketler için oldukça çetin. Piyasanın zorluğu ve fiziki uzaklık sebebiyle, bu piyasada Türkiye'nin varlığı hemen hemen hiç görülmüyor, Türk ürünleri ve markaları bilinmiyordu. Ayrıca Japon t

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde