Irak'la bu yıl 4 milyar dolarlık iş yaparız
Türk-Irak İş Konseyi Başkanı Ercüment Aksoy, Türk işadamlarının 2006 yılı içerisinde Irak'a ...

Türk-Irak İş Konseyi Başkanı Ercüment Aksoy, Türk işadamlarının 2006 yılı içerisinde Irak'a 4 milyar dolarlık ticaret gerçekleştirdiğini belirtirken bu yıl için de en az 4 milyar dolarlık ticaret gerçekleştirileceğini dile getirdi.
Ercüment Aksoy, Ceylan İntercontinental Otel'de yapılan DEİK toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Aksoy, Irak ile yapılan ticarete değinirken geçtiğimiz yıl önemli rakamlara ulaşıldığını kaydetti. Aksoy, "2006 yılı 4 milyar dolarlık iş hacmi ile kapandı. 2007'de çok daha fazla iş yaparız. Hedef koymak zor. Irak çok esnek bir ülke. Yarın ne olacağı belli değil. Ancak yine en az 4 milyar doları yakalarız diye düşünüyorum. Irak gaz yağı, lpg gibi maddeleri Türkiye'den alıyor. Halkın yiyecek ihtiyacının büyük kısmı Türkiye'den karşılanıyor. Müteahhitlik hizmetleriyle kendimizi kanıtladık. 4 milyar doları rahat yakalarız." değerlendirmesinde bulundu.
Kerkük'te yapılacak olan referandum ile ilgili de açıklama yapan Ercüment Aksoy, referandumun belirlenen takvimden sonra gerçekleştirileceği görüşünde. Aksoy, "Bu yılın kasım ayında Kerkük'te yapılacak referandumla ilgili dünyada değişik tezler var. Türkiye de gerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ağzından gerek Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün ağzından tavrını koydu. Türkiye'nin Irak politikası bölünmez tek parça, Kerkük'ün de tüm Irak vatandaşlarının petrolünden yararlanacağı bir ortamın oluşturulmasıdır.Bana sorarsınız ABD başkanlık seçiminden sonra özellikle sünniler lehine değişecek. Kerkük'te yapılması planlanan referandumun yapılmayacağını erteleneceğini düşünüyorum. Burası sadece Kütlerin ukdesinde olacak bir şehir olmayacaktır." şeklinde konuştu.
Aksoy, Bağdat yakınlarında düşen uçak ile ilgili olarak da, "Bu talihsiz bir kazaydı. Kimisi vuruldu diyor kimisi teknik hata nedeniyle düştü diyor. Ben teknik nedenle düşürüldüğünü düşünüyorum." dedi.