Dolar
44,5961
0,11%
Euro
51,5122
-0,04%
Sterlin
58,9807
-0,29%
Bitcoin
2.979.577
-0,05%
BİST-100
12.936,35
-0,88%
Gram Altın
6.705,008
0,11%
Gümüş
72,98
-2,75%
Faiz
43,13
0,00%

Halk tepki gösterdi, en büyük ‘Big Chefs’ 1 yılda kapandı

Son yıllarda hızlı bir büyüme yakalayan restoran zinciri ‘Big Chefs’, Diyarbakır’da açtığı 4 bin metrekarelik restoranı kapatmak zorunda kaldı.

10.07.2015 08:50
Halk tepki gösterdi, en büyük ‘Big Chefs’ 1 yılda kapandı
16px
32px
Geçtiğimiz yıl bu dönemde 1.5 milyon dolar yatırımla Diyarbakır Fıskaya’da 4 bin metrekarelik restoran açan ‘Big Chefs’, yeri belediyeden kiralayınca bölge halkı ayaklandı. ‘Belediyenin yeri halka açıktır, restoran olmaz’ diye protesto edilen Big Chefs, Türkiye’deki en büyük restoranını 1 yılda kapatmak zorunda kaldı.

Son yıllarda hızlı bir büyüme yakalayan restoran zinciri ‘Big Chefs’,  Diyarbakır’da açtığı 4 bin metrekarelik restoranı kapatmak zorunda kaldı. “Belediyenin yeri halka açıktır, restoran olmaz” protestolarıyla karşılaşan Big Chefs’in Diyarbakırlı kurucu ortağı Gamze Cizreli, “Restoranın açıldığı yerin belediyeden kiralanması bölgede oturanların tepki göstermesine neden olunca, en büyük şubeyi kapatma kararı aldık” dedi.

400 M2’YE DÜŞECEK

Diyarbakır’daki gelişmeleri anlatan Gamze Cizreli ve ortağı Saruhan Tan, “Diyarbakır’dan tamamen çıkmayı düşünmüşyoruz. Yeni yer bakıyoruz” açıklamasını da yapıyor. Diyarbakır’da önemli bir yatırım yaptıklarının altını çizen Gamze Cizreli şunları söylüyor:  “Bu restoran aynı zamanda Diyarbakır’ın ilk Batılı mutfağı olarak da öne çıkmıştı. Big Chefs restoranları arasında en büyük şube ünvanını da alan Fıskaya’daki Big Chefs’te sorun çıktı. Ancak memleketim olan Diyarbakır’dan çıkmayı düşünmüyoruz. Eylül ayında Diyarbakır Seyrantepe’de 400 metrekarelik daha küçük bir alanda Big Chefs yeni yerinde açılacak.”

100 MİLYON TL

Big Chefs’in İstanbul dışındaki illerde de büyümeye devam edeceğini anlatan Cizreli, şöyle devam etti:

“İlk etapta ‘üniversiteleri olan’ illeri tercih ediyoruz. Gelir seviyesi de önemli ancak dışarıda yeme içme kültürü de olmalı. Örneğin Kayseri’de birçok şehre göre gelir durumu iyi ama dışarıda yeme içme kültürü beklediğimiz kadar yüksek değil. Big Chefs olarak Antalya, Eskişehir, Antakya ve İzmir’de şubeleşmeyi planlıyoruz. 2014 yılında 100 milyon lira ciro yaptık. Yeni açılan restoranlarla 2015’te yüzde 30 büyümeyi hedefliyoruz. Big Chefs son 5 yılda her yıl yüzde 30-40 büyüyor.”

Suudi Arabistan’a 2 şube birden

İstanbul’da 16 restoranları bulunduğunu belirten Saruhan Tan, şu değerlendirmeyi yaptı:

“En çok ciroyu da Tarabya Big Chefs ve Anadolu Hisarı Big Chefs yapıyor. Ancak ciroda bu iki yeri geçen restoranlarımız Dubai’de. Dubai Emiri Şeyh Muhammed Bin raşid El Maktum ortaklığında açılan Big Chefs Dubai ciroda şampiyon. Dubai vitrin oldu. Güney Doğu Asya ülkeleri de ilgilenmeye başladı. Malezya ve Singapur’da da Big Chefs açmak isteyenler var. Bu yılki en büyük çıkışımız ise Suudi Arabistan’da gerçekleştirdik. Suudi Arabistan’da ilk şubeyi Cidde’de açacağız. 2016 yılında ise ikinci şube Riyad’ta açılacak.”

Elif Ergu/Hürriyet

 
editörün seçtikleri
Bora Koçak, gazete ilanından Sodexo Türkiye’nin CEO’luğuna uzandı
Bora Koçak, gazete ilanından Sodexo Türkiye’nin CEO’luğuna uzandı#Sodexo