Denizde kaza: Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı ağır yaralandı

Denizde kaza: Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı ağır yaralandı

Pegasus Havayolları'nın da yer aldığı Esas Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, dün Yunanistan'ın Leros Adası açıklarında denizde kaza geçirdi. Zodyakla kayalıklara çarpan Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı ağır yaralandı. 

Denizde kaza: Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı ağır yaralandı
16px
24px
25.08.2023 10:17
ABONE OLgoogle

ALİ SABANCI VE VUSLAT DOĞAN SABANCI DENİZDE KAZA GEÇİRDİ

Tatil için Yunan adalarına tekneyle giden Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı kaza geçirdi. 

KAZADAN YUNAN BASINININ GEÇTİĞİ FOTOĞRAFLAR

Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın geçirdiği kazadan ilk görüntüler
Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın geçirdiği kazadan ilk görüntüler: Zodyak botun burnunun kayalıklara çarpınca parçalandığı görülüyor.

Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın geçirdiği kazadan ilk görüntüler
Teknenin içinden resimler

SABANCI ÇİFTİ ZODYAK BOTLA KAYALIKLARA ÇARPTI

Yatlarıyla Yunanistan'ın Leros Adası açıklarında tatilde olan Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı, akşam yemeği için zodyak botla restorana giderken kayalıklara çarptı.

Ağır yaralanan çifti, tesadüfen yakınlarından geçen teknedekiler fark etti. Teknedekilerin kurtardığı Sabancı çifti, adadaki hastaneye kaldırıldı.

ALİ SABANCI VE VUSLAT SABANCI AMERİKAN HASTANESİ'NE GETİRİLDİ

İlk müdahalenin ardından çift, Bodrum'a getirildi. Patronlar Dünyası'nın edindiği bilgilere göre Ali Sabancı'nın dalağı alındı. Ali Sabancı, ambulans helikopterle Bodrum'dan İstanbul'a getirildi. Ambulans helikopterin saat 11.50 sıralarında Atatürk Havalimanı'na indiği ve Sabancı'nın Amerikan Hastanesi'ne nakledildiği öğrenildi. 



Deniz kazasında yaralanan Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın Bodrum'a getirilme görüntüleri ortaya çıktı.

?ref_src=twsrc%5Etfw">August 25, 2023

AYDIN DOĞAN ÖZEL UÇAĞINI GÖNDERDİ 

Vuslat Doğan Sabancı'nın babası Aydın Doğan da özel uçağını Bodrum'a gönderdi.

VUSLAT DOĞAN SABANCI AMBULANS UÇAKLA İSTANBUL'A GETİRİLDİ

Genel durumu iyi olan Vuslat Doğan Sabancı da ambulans uçakla Bodrum'dan İstanbul'daki Atatürk Havalimanı'na getirildi. Buradan kara ambulansıyla eşinin bulunduğu hastaneye nakledilen Vuslat Doğan Sabancı tedavi altına alındı. Öte yandan, çiftin bazı yakınlarının da özel jetle havalimanına geldiği görüldü.

 

ALİ SABANCI VE VUSLAT DOĞAN SABANCI HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATTI

Doktorlar, Ali Sabancı'nın durumunun stabil olduğunu, dalağının alındığını, kaza sırasında yüzünden de ağır darbeler aldığını belirtti. Ali Sabancı'nın hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi. Sağlık durumunun iyiye gittiği belirtilen Vuslat Doğan Sabancı'nın da Amerikan Hastanesi'ne getirileceği öğrenildi.

SABANCI ÇİFTİNİN ÇOCUKLARI YARA ALMADI 

Kaza sırasında zodyak botta bulunan Ali ve Vuslat Sabancı'nın çocukları Şevket Emrecan Sabancı ve Kaan Ali Sabancı'nın ise kazadan yara almadan kurtulduğu öğrenildi. 

Yunanistan Ulaştırma Bakanlığı, Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı'nın yaptığı kaza ile ilgili açıklamada bulundu.  Yunan bakanlığının yaptığı açıklama şöyle:

"25.08.2023 Günü saat 11:00 sularında ulusal haber ajanslarında merkezimizce görülen bir haberin araştırılması neticesinde JRCC PIRE Merkezimizce aranmış;24.08.2023 Günü saat 20:58 sularında ILERYOZ adası civarında bulunan kayalıklara LATIKO isimli Malta Bayraklı motor yata ait zodyak botun kayalıklara çarptığı içerisinde bulunan 6 kişiden 4’nü yaralandığı, yaralılar içinde Pegasus Hava Yolları sahibi Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı’nın da bulunduğu ve yaralı çiftin ilk müdahalesinin ardından Ali Sabancı’nın Bodruma nakledildiği bilgisi alınmıştır.Sürecin Atina Büyükelçiliği tarafından takip edildiği öğrenilmiş olup Atina Büyükelçiği aranmış Vuslat Doğan Sabancı hanımında deniz yoluyla Bodruma nakledidlmek üzere olduğu bilgisi alınmıştır."

 

?ref_src=twsrc%5Etfw">August 25, 2023

YUNAN SAHİL GÜVENLİĞİ: BİRİ GÜNEY AFRİKA, BİRİ İNGİLTERE VATANDAŞI 6 KİŞİ VARDI

Yunanistan Sahil Güvenliği yetkililerinin yaptığı yazılı açıklamada da "Leros ve Lipsi Liman Başkanlıkları dün akşam Birleşik Arama ve Kurtarma Koordinasyon Merkezi tarafından, güneydeki bölgede, içinde altı yabancının (4 Türk vatandaşı, 1 Güney Afrika vatandaşı ve 1 İngiltere vatandaşı) bulunduğu Malta bandıralı E/P-T/R yüksek hızlı deniz taşıtının bir kayayla çarpışması ve bunun sonucunda iki kişinin ağır, bir kişinin de hafif yaralanmasıyla sonuçlanan bir olay hakkında bilgilendirildi.

İki devriye teknesi kaza bölgesine intikal etti ve yaralılara yardımcı oldu. Yaralılar Leros Hastanesi’ne götürüldü ve tedavi altına alındı. Hastaneye götürülen kişilerden dördü tıbbi tedavilerinin ardından aynı gün taburcu edilirken, Türk vatandaşı olan bir erkek ve bir kadın Türk bandıralı özel bir yüzer ambulansla Türkiye'ye nakledildi. Leros Liman Başkanlığı tarafından bir ön soruşturma yürütülürken, Malta bandıralı E/G-T/R deniz taşıtı Leros Valiliği'ne devredildi" ifadeleri yer aldı.

ALİ SABANCI’NIN İSTANBUL’DA TEDAVİ ALTINA ALINMASINA DAİR FOTOĞRAFLAR YAYINLANDI

Denizde kaza geçiren Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Sağlık Bakanlığının ambulans uçağıyla Bodrum'dan İstanbul'a getirilerek tedavi altına alındı. Sabancı'nın İstanbul'daki Amerikan Hastanesine getirildiği bildirildi.



ALİ SABANCI AMERİKAN HASTANESİ'NDE OPERASYONDA

Yunanistan'ın Lipsi Adası'ndaki kazanın ardından Leros Adası'nda 5,5 saat ameliyata alınan Ali Sabancı, Amerikan Hastanesi'nde ikinci bir operasyona alındı. İkinci operasyonu başarıyla tamamlanan Ali Sabancı, saat 20:15 sıralarında üçüncü operasyona girdi.

ESAS HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA

Esas Holding deniz kazasına ilişkin olarak sosyal medyadan açıklama yaptı. Açıklamada "Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı’nın 24 Ağustos 2023
tarihinde geçirdiği deniz kazasının ardından tedavileri devam etmekte olup, sağlık durumları iyiye
gitmektedir. Gelişmelerle ilgili kamuoyuna bilgi verilmeye devam edilecektir" denildi.


Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı'nın kiraladıkları teknenin harita üzerindeki konumu...

DOĞAN HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA

Doğan Holding de Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı'nın kazasıyla ilgili kamuoyu ile bilgi paylaştı. Doğan Holding, sosyal medyadan "Doğan Holding Yönetim Kurulu üyesi Vuslat Doğan Sabancı ve eşi Ali Sabancı, 24 Ağustos 2023 tarihinde tatilleri sırasında bir deniz kazası geçirmiştir. Tedavileri devam etmekte olup, sağlık durumları takip edilmektedir. Gelişmelerle ilgili kamuoyuna bilgi verilecektir. Saygılarımızla Doğan Holding"  diye duyurdu.

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN "GEÇMİŞ OLSUN" MESAJI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da kaza sonrası "geçmiş olsun" mesajı yayımladı. Koca, sosyal medyadan paylaştığı mesajında "İş dünyasının ileri gelen isimlerinden Sn. Ali Sabancı, eşi Sn. Vuslat Doğan Sabancı ile ağır bir deniz kazası geçirmiş, kazada yaralanan Ali Bey ilk müdahalenin ardından ambulans uçakla İstanbul’a sevk edilmiş; genel durumu iyi olan eşinin de ambulans uçakla İstanbul’a sevki planlanmıştır. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. 

İŞTE SABANCI ÇİFTİNİN KİRALADIĞI YAT

Sabancı çifti ve çocukları Latiko yatı ile tatil yapıyordu. Teknede Ali Sabancı, eşi Vuslat Doğan Sabancı, çocukları Şevket Emrecan Sabancı ve Kaan Ali Sabancı bulunuyordu. Sabancı tarafından kiralanan Latiko, 2014 yılında üretildi. Boyu 43.6, genişliği 9.2 metreyi bulan Latiko, 11 misafir ve 5 mürettebat ağırlayabiliyor. 


Sabancı çiftinin kaza yaptığı zodyak bot yukarıda görünüyor.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde