Ak Parti kapatılmadı

Ak Parti kapatılmadı

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, AKP'ye kapatılmadığını açıkladı. İşte çıkan karar...

Ak Parti kapatılmadı
16px
24px
30.07.2008 17:50
ABONE OLgoogle

Anayasa Mahkemesi, AK Parti'nin kapatılmamasına karar verdi. Mahkeme, AK Parti'nin Hazine yardımının yarısının kesilmesine karar verdi.

Pazartesi gününden bu yana müzakerelerini geç saatlere kadar sürdüren Yüksek Mahkeme'den, bu sabah başlanan üçüncü gün oturumunun ardından davanın sonuçlandığı ve kararın alındığı duyuruldu.

Mahkeme binasına alınan basın mensuplarının karşısına çıkan Başkan Haşim Kılıç, AK Parti'nin kapatılması davasında Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararı açıkladı.

AK PARTİ KAPATILMADI, HAZİNE YARDIMININ YARISI KESİLDİ

Kılıç, AK Parti'nin kapatılmamasına karar verildiğini ama partinin ciddi bir uyarı aldığını açıkladı. Mahkeme, AK Parti'nin Hazine yardımının yarısının kesilmesine karar verdi.

Kılıç, kararı açıklamadan önce bir açıklama yaptı. Davanın Türkiye için çok önemli bir hal aldığını, bu bilinçle davayı görüştüklerini belirten Haşim Kılıç, dava sürecinde bazı basın yayın organları tarafından Yüksek Mahkeme'nin yıpratıldığını ve bu durumun kendilerini çok üzdüğünü söyledi. Kılıç, kararı hiç kimse ve kurumun etkisi altında kalmadan aldıklarını belirtti.

Davanın Türkiye için ne kadar önemli olduğunun farkında olduklarını, mahkeme üyeleri olarak kendilerinin de bu ülkede yaşadıklarını, bu ülkenin siyasi ve ekonomik durumunu önemsediklerini belirten Kılıç, parti kapatma davalarında karar verirken demokrasi adına üzüldüklerini belirterek, "Hiçbir üye parti kapatmadan mutlu olmaz" dedi.Siyasilere de seslenen Kılıç, bu konuda duyulan sıkıntıların uzlaşma içinde çözülmesi gerektiğini kaydetti.

Başkan Haşim Kılıç, Başkanvekili Osman Paksüt, üyeler Serruh Kaleli, Fulya Kantarcıoğlu, Sacit Adalı, Mehmet Erten, Necmi Özler, Şevket Apalak, Ahmet Akyalçın, Serdar Özgüldür ve Ayla Perktaş'tan oluşan mahkeme heyetinin 6'ya karşı 5 oyla AK Parti'nin kapatılmamasına karar verdiği açıklandı. Haşim Kılıç, kendisinin partinin kapatılmaması yönünde karar verdiğini ifade etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde