Devletin gözü önünde kaçak rakı satılıyor

Devletin gözü önünde kaçak rakı satılıyor

Efe Rakı’yı üreten Elda İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Herşey dahil sistemini uygulayan bazı otellere devletin gözü önünde kayıt dışı rakı satılıyor" dedi.

Devletin gözü önünde kaçak rakı satılıyor
16px
24px
21.07.2006 00:00
ABONE OLgoogle

Efe Rakı’yı üreten Elda İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Herşey dahil sistemini uygulayan bazı otellere devletin gözü önünde kayıt dışı rakı satılıyor. Bir şişe rakının otellere satışı 11.5 YTL. Oysa rakının vergi dahil fiyatı 16.5 YTL’dir. Gelir İdaresi Başkanı’na şikayet ettim. Bandrol sistemine geçileceğini belirttiler. Ayrıca üretimde kameralı takip yapılabilir" dedi.

EFE Rakı’nın üreticisi Elda İçecek’in Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, her şey dahil sistemi uygulanan bazı otellere kayıt dışı rakı satışı yapıldığını öne sürdü. Elda Rakı’nın, yeni ürünü "Kara Efe" için tanıtım toplantısı düzenlendi. Demirtaş, turizmde kötü bir sezon yaşanması nedeniyle hedeflenen satışların yapılamadığını söyledi. Mayıs ayında iyi bir başlangıç yapan satışların haziran ayında düştüğünü, ancak bugünlerde tekrar toparlanmaya başladığını dile getiren Demirtaş, "Tatil sezonu bu yıl geç başladı. Sezonun eylül ayına kadar uzamasını bekliyoruz. Satışların, sezonun uzamasıyla toparlanacağını umuyoruz" dedi.

ŞİKAYET ETTİM:

Özelleşme sonrası pazarda büyümenin olduğunu tahmin ettiklerini dile getiren Demirtaş, bu konuda kesin bir verinin bulunmadığına dikkati çekti. Sektörde kayıt dışı satışların da bulunduğunu öne süren Demirtaş, şöyle konuştu: "Devletin gözü önünde her şey dahil sistemi uygulayan bazı otellere kayıt dışı rakı satışı yapılıyor. Bir şişe rakının otellere satışı 11.5 YTL, rakının vergiler dahil fiyatı 16.5 YTL. Gelir İdaresi Başkanı’na telefon ederek durumu bildirip şikayet ettim. Bandrol sistemi uygulanacağını ifade ettiler. Rakının üzerinde sigaradaki gibi bandrol olacak, maliye kontrolünü buradan yapacak. Ayrıca kamera takip sistemiyle üretilen her rakının takibinin mümkün olacağı ifade ediliyor. Bu uygulamaların bir an önce başlamasını istiyoruz. Çünkü dayanacak gücümüz kalmadı."

YURTDIŞI AĞI:

Ekrem Demirtaş, yurtdışında kurdukları pazarlama ağını genişlettiklerini belirterek, şu anda ürünlerinin tüm Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin yanında, Japonya, Kanada, Avustralya ve ABD’nin 10 eyaletinde satışa sunulduklarını dile getirdi. Demirtaş, Yunanistan’a doğrudan giren tek Türk rakısı olduklarını bildirerek, Yunanistan pazarında iddialı olduklarını da söyledi.

Efe ’karardı’ alkolü yüzde 47’ye çıktı

EFE Rakı, üç kez damıtılan, 47 derece alkollü yeni ürünü ’Kara Efe’yi tanıttı. Kara Efe’nin, özel tatları arayan rakıseverler için vazgeçilmez olacağı belirtildi. Elda İçecek ve Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Kara Efe’nin yapımında tamamen üzüm alkolü kullanıldığını söyledi. Demirtaş, "Kara Efe’nin yapımında özel olarak Bozdağ’da 2 bin metre yükseklikten çıkan kaynak suyu kullanılıyor. Bakır imbiklerde her damıtımı ağır ağır ve özenle gerçekleştiriliyor" diye konuştu. Kara Efe’nin, alkollü içkilerde tekelleşmeye gidildiği 1939 yılından bu yana üretilen ilk 47 derece alkollü rakı olduğunu belirten Demirtaş, "Şimdi yine ’Bizim rakımız da 3 kez damıtılıyor’ diyen, ’Biz de 47 derecelik rakı üretiyoruz’ diyenler çıkacak" dedi. Kara Efe’nin, buzlu camdan yapılmış 70 santilitrelik şişede 33 YTL’ye piyasaya sunulacağını kaydeden Demirtaş, rakıdan ilk etapta yüz bin litre üretmeyi planladıklarını, ancak talebe göre üretim miktarını arttırabileceklerini söyledi.

Üzüm bollaştı, Avustralya’da şarap fiyatı suyun altına indi

AVUSTRALYA’da üzüm bolluğu fiyatların düşmesine sebep olunca şaraplar sudan ucuza satılmaya başladı. Avustralya’da bir şişe şarabın fiyatı 1.48 dolara kadar geriledi. Ü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde