Dolar
39,655
0,01%
Euro
45,7731
0,38%
Sterlin
53,613
0,26%
Bitcoin
4.135.032
0,07%
BİST-100
9.102,02
-1,02%
Gram Altın
4.271,116
-0,58%
Gümüş
35,71
-1,90%
Faiz
45,84
0,00%

Bilgisayarları yakında katlayıp cebe koyacağız

Katlanabilir televizyon ekranı teknolojisiyle, bilgisayarlar yakında katlanıp cebe konulabilecek.

04.10.2008 23:59
Haberi paylaşın
Bilgisayarları yakında katlayıp cebe koyacağız
16px
32px

Japon ve Alman bilim adamlarının geliştirdiği katlanabilir televizyon ekranı teknolojisiyle, bilgisayarlar yakında katlanıp cebe konulabilecek.

Japon elektronik devi Sony ile Almanya'nın Max Planck Enstitüsünden araştırmacıların tanıttığı katlanabilir ekran konseptinden, bilgisayarların yanı sıra televizyonlar ve elektronik posterler için de kullanılabilecek teknolojiden ayrıca, okuyucuların kolay taşınabilir görüntü cihazlarına günlük haberleri indirmeleri sağlayacak görüntülü elektronik gazete için yararlanılması düşünülüyor.

"Hantal televizyon ekranlarının, hacimli laptopların ve hareketsiz görüntü posterlerinin geçmişte kaldığına" inanan bilim adamları, tamamen organik, esnek ve saydam ekranların son derece düşük enerji tükettiğine dikkat çekiyor.
Sınırsız görüş açısı ve yüksek verimliliğ e sahip katlanabilir ekran teknolojisi arkadan ışıklandırmaya gerek duymuyor ve LCD ekranlardan 10 kat daha hızlı cevap vererek, görüntüyü bulanıklaşmadan gösteriyor.

Saydamlığı sayesinde, katmanlarına bazı üç boyut efektlerinin yüklenebileceği düşünülüyor.
"Minority Report" filmindeki gibi hareketli görüntü posterlerini mümkün kılabilecek teknolojinin, örneğin tahıl gevreği kutusunda "konuşan görüntü" olarak kullanılabilmesi öngörülüyor.

Japon ve Alman bilim adamlarının, önceki katlanabilir ekran çalışmalarında karşılaştıkları ölçü ve çözün ürlük ile ekran katlandığında görüntünün etkilenmesi sorunlarını aştıkları görülüyor.
Sony, bu teknolojiyi ilk kez iki yıl önce tanıtmıştı.

benzer haberler
Rekabet Kurumu'nun ceza kestiği Arzum, ortaklarından faizsiz borç aldı
Rekabet Kurumu'nun ceza kestiği Arzum, ortaklarından faizsiz borç aldı