Dolar
47,5769
0,08%
Euro
55,0104
0,36%
Sterlin
64,1835
0,26%
Bitcoin
3.060.591
0,36%
BİST-100
13.641,99
-0,34%
Gram Altın
6.461,992
3,69%
Gümüş
62,66
5,29%
Faiz
41,56
0,36%

OYAK'a geçen Tekfen'de yönetim kuruluna yeni atamalar gerçekleştirildi

OYAK'ın Tekfen Holding'de kontrolü sağlayacak hisse devrine Rekabet Kurumu'nun onay vermesinin ve yönetim kurulu başkanının değişmesinin ardından yönetim kuruluna da istifa edenlerin yerine yeni isimler atandı.

05.08.2026 13:12Güncelleme: 05.08.2026 13:24
Haberi paylaşın
OYAK'a geçen Tekfen'de yönetim kuruluna yeni atamalar gerçekleştirildi
16px
32px

Rekabet Kurumu'nun OYAK'ın Tekfen Holding'de kontrolü sağlayacak hisse devrine onay vermesinin ardından şirketin yönetiminde beklenen ilk  değişim geçtiğimiz günlerde gerçekleşmişti.

Şirketin yönetim kurulu başkanlığına eski OYAK Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Yalçıntaş atanmıştı. 

Bugün de Tekfen Holding A.Ş., yönetim kurulunda yaşanan üç istifanın ardından boşalan üyeliklere yeni atamalar gerçekleştirdi.

Şirket açıklamasına göre yönetim kurulu üyesi Mahmut Çelik’in istifasıyla boşalan göreve Mehmet Ali İslamoğlu, İsmail Coşkun’un yerine Ahmet Raci Yalçın, Erdem Şair’in yerine ise Mehmet Batuhan Alkan atandı.

Atamaların, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun 363. maddesi kapsamında ilk genel kurul toplantısına kadar görev yapmak üzere gerçekleştirildiği ve genel kurulun onayına sunulacağı belirtildi.

İLGİLİ HABER

TEKFEN'in yeni yönetim kurulu başkanı, eski İTO Başkanı ve OYAK genel müdürü Murat Yalçıntaş oldu

patronlardunyasi.com

editörün seçtikleri
Binlerce insanı son yolculuğuna uğurlayan, roman gibi bir öykünün kahramanı Eriş Şirketler Grubu Başkanı Abdülkadir Eriş hayatını kaybetti
Binlerce insanı son yolculuğuna uğurlayan, roman gibi bir öykünün kahramanı Eriş Şirketler Grubu Başkanı Abdülkadir Eriş hayatını kaybetti#Abdülkadir Eriş