Dolar
39,8263
-0,22%
Euro
46,9613
0,44%
Sterlin
54,713
-0,05%
Bitcoin
4.275.020
0,04%
BİST-100
9.948,51
5,78%
Gram Altın
4.236,16
0,81%
Gümüş
36,1
0,28%
Faiz
45,99
-2,79%

Zorlu CEO’su Ömer Yüngül: 27 yıldır ihracat şampiyonu olan Vestel, Ahmet Zorlu’nun değil Türkiye’nin şirketidir

Ramazan tebriği krizi, işten çıkarmalar, kredi notunda düşüş gibi krizlerle gündeme gelen Vestel bugün aldığı ihracat şampiyonluğu ödülüyle teselli buldu. Vestel, 2.2 milyar dolarlık ihracatıyla bu ödülü 27’nci kez kazandı. Zorlu’nun patronu Ahmet Zorlu, bu alanda liderliğe devam edeceklerini söylerken, CEO Ömer Yüngül de “Vestel bir değerdir. Ahmet Zorlu’nun değil Türkiye’nin şirketidir” dedi. 

30.06.2025 17:42Güncelleme: 30.06.2025 17:50
Zorlu CEO’su Ömer Yüngül: 27 yıldır ihracat şampiyonu olan Vestel, Ahmet Zorlu’nun değil Türkiye’nin şirketidir
16px
32px

Necla DALAN

Zorlu Holding’in amiral gemisi Zorlu için 2025 çok iyi başlamadı. İlk kriz Ramazan ayında Vestel CEO’su Ergün Güler’in çalışanlara mesajı kriz yarattı. Kriz Zorlu Holding CEO’su Cem Köksal’ın hakkında soruşturma açılmasına kadar uzadı. Köksal istifa etti, geçen yıl emekli olan Ömer Yüngül CEO olarak geri döndü. Ergün Güler ise Zorlu Holding’in Yurt Dışı İştirakler ve Yatırım Başkanlığı görevine atandı. 

Bu krizin ardından Vestel’deki borç yükünün sıkıntı yarattığı, Zorlu’nun varlık satışı ve işten çıkarmalara hazırlandığı gündeme geldi. Vestel’de 2 bin kişinin işten çıkarılacağı çok tartışıldı. CEO Ömer Yüngül verimlilik için bu kararları aldıklarını vurguladı. 

27 YILDIR KESİNTİSİZ ÖDÜL ALIYOR

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Fitch ve Moody’s’in şirketin kredi notunu düşürmesi de Vestel’i gündemde tutmaya devam etti. 

Yılın ilk yarısına bu kadar olumsuz haberi sığdıran Vestel’in patronu Ahmet Zorlu, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden İhracatın Şampiyonu ödülünü aldı. 2.2 milyar dolarlık ihracat geliriyle Vestel bu ödülü elektrik elektronik sektöründe aralıksız 27’nci kez aldı. 

ZORLU: DALGALANMALARIN OLDUĞU DÖNEMDE BAŞARIMIZI SÜRDÜRDÜK

Yüzde 59’a ulaşan ihracat oranıyla, dünyanın 160’tan fazla ülkesine ürün ve teknolojilerini sunan Vestel, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından belirlenen listede de en çok ihracat yapan sekizinci şirket oldu. 

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, 27 yıldır ihracatta lider olduklarını ve öyle olmaya devam edeceklerini söyledi.

Zorlu, “Kurulduğumuz günden bu yana bu topraklarda üreterek kazandığımızı yine bu topraklara vererek ülkemize değer katmak için çalışıyoruz. Küresel ticarette belirsizliklerin arttığı, ekonomik ve jeopolitik dalgalanmaların yoğun şekilde hissedildiği bir dönemde bu başarıyı sürdürüyor olmak, Vestel’in uzun yıllardır devam eden ihracat odaklı stratejisinin bir göstergesi” diye konuştu.

YÜNGÜL: HALA DAHA HEYECANIMIZ ÇOK

27 yıldır süren şampiyonluğu Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül’e de sordum. 27 yılın hepsinde de olmaktan mutluluk ve gurur duyduğunu söyleyen Yüngül, şöyle devam etti:

“27 yıl çok uzun ve sürdürülebilir başarımızın bir göstergesi… 27 yıldır üretim yapmak, dünyaya satmak, pazarlarda yer edinmek kolay değil… İstediğin kadar üretim yap satamazsan, dünyada pazarlara giremezsen hiçbir işe yaramaz. Bir insan 4 yılda üniversiteden mezun oluyor. 27 yılda Vestel’de yetişen çok kişi oldu, bugün dünyanın dört bir yanında çalışıyorlar. Hala daha heyecanımız çok. Vestel bir değerdir. Ahmet Zorlu’nun değil Türkiye’nin şirketidir. Üretimi Türkiye’de yapar, her şey Türkiye’den dünyaya gider.”

patronlardunyasi.com