Dolar
49,3895
0,02%
Euro
55,3878
0,18%
Sterlin
65,5667
0,11%
Bitcoin
4.109.994
-0,02%
BİST-100
12.250,68
0,82%
Gram Altın
6.598,687
-0,11%
Gümüş
59,04
-0,22%
Faiz
39,23
0,00%

Zengin mi olmak istiyorsun? Evlen!

ABD’de bir üniversitenin yaptığı araştırma, evli insanların, bekarlara ya da boşanmış kişilere oranla daha kolay zengin olduklarını ortaya koydu.

18.01.2006 22:00 •
Haberi paylaşın
Zengin mi olmak istiyorsun? Evlen!
16px
32px

Evli kişilerin daha kolay zengin olmasının temel nedeninin, ev kirası gibi zorunlu giderlerin paylaşılması olduğu belirtildi.

Ohio Devlet Üniversitesi’nden Jay Zagorsky’nin yaptığı araştırmada, boşanan kişilerin de mal varlıklarının ortalama dörtte üçünü kaybettikleri belirlendi.

Üniversitenin İnsan Kaynakları Araştırma Merkezi’nde çalışan Zagorsky, 9 bin 55 Amerikalının 1985-2000 yılları arasındaki medeni hallerini ve mali durumlarını araştırdı. Araştırmanın kapsadığı kişilerin şu anda 41-49 yaşları arasında olduklarını belirten Zagorsky, “yaşlı ve genç gruplarla ilgili araştırmalarda, evlilikle ve boşanmayla ilgili tutumları değişik olduğu için, farklı sonuçlar elde edilebileceğini” söyledi.

“Journal of Sociology” dergisinde yayımlanan araştırmada, kişisel zenginlik olarak tanımlanan maddi kazançlar arasında, “emlak mülkiyeti, banka hesapları, hisse senetleri ve mortgage gibi uzun vadeli yatırımlar” sayılıyor.

Zagorsky, evli kişilerin daha kolay zengin olmasının temel nedeninin, ev kirası gibi zorunlu giderlerin paylaşılması olduğunu belirtti.

Rutgers Üniversitesi’nden uzman David Popenoe de insanların evlendikten ve “bir aile sahibi olduktan sonra” yaşam biçimlerinin değiştiğini, genellikle daha fazla çalıştıklarını ve daha fazla yatırım yaptıklarını söyledi.

Boşanmanın, “zenginliği kaybetmenin en hızlı yolu” olduğunu söyleyen Zagorsky, boşanma sonrasında yalnız yaşamaya başlandığı için giderlerin artması nedeniyle iki cinsin de büyük mali kayba uğradığını kaydetti.

editörün seçtikleri
Sezai Türkeş ve Feyzi Akkaya’nın ismi yetiştikleri İTÜ’de yaşatılacak
Sezai Türkeş ve Feyzi Akkaya’nın ismi yetiştikleri İTÜ’de yaşatılacak#Sezai Türkeş