Tamince 'hamam'a girdi
Antalya Belek'te 7 yıldızlı otel açan Rixos Otelleri'nin sahibi Fettah Tamince, şimdi de Moskova'da 4 bin metrekarelik bir alanda 'Türk hamamı' açacak.

Son dönemde imza attığı projelerle adından sıkça söz ettiren ve Antalya Belek'teki 'Türkiye'nin en lüks oteli' olma iddiasındaki Rixos Hotel Premium'daki sahipliği, tartışmalara yol açan Fettah Tamince, şimdi de 'Türk hamamı'nı markalaştırmaya soyundu.
Dünyanın değişik yerlerinde bu konseptle hamamlar açmaya karar veren Rixos Group Yönetim Kurulu Başkanı Tamince, projenin ilk ayağı olarak Moskova'daki hamamı faaliyete sokacak.
Bir alışveriş merkezinin altındaki 4 bin metrekarelik alanda yer alacak olan hamamın 10 ay sonra tamamlanması planlanıyor. Hamam için 5 milyon dolarlık yatırım yapıldığı belirtiliyor.
Yeni nesil hamam
Moskova'nın ardından ilk etapta İstanbul ve Londra'da da şubeleri açılacak hamam zincirinin adının 'The New Generation Hamam' olması planlanıyor.
Projenin mimarı ve uygulayıcısı Arkitepo Design'dan Murad Denizaltı, "Konseptin çıkış noktası, mimari projesini bizim yaptığımız Rixos Premium Belek'in içindeki Türk hamamı. Bu konseptin amacı ise büyük şehrin karmaşından bunalan insanların, stres atmasını sağlamak. İşletmesini de Rixos Group yapacak."
Moskova, İstanbul ve Londra'da açılacak hamamlarda geleneksel hamam fikrini modernize ettiklerini söyleyen Denizaltı, "Bu, aslında 'Osmanlı Haremi'nin yaşatıldığı bir konsept" dedi.
Yatırımcı, Rixos Group
Bugüne kadar sadece turizm projeleri üzerinde yoğunlaşan Arketipo Design'ın ortaklarından Esin Sözer ise "1998 yılından beri Rixos Otelleri'nin inşaat projelerini yapıyoruz. Bu işte baş yatırımcımız Rixos Group oldu" dedi.
İstanbul'daki hamam projesi için bir ay sonra inşaata başlayacaklarını söyleyen Sözer, projenin beş yıldızlı bir otelin altında, yer alacağını kaydetti.
Eski hamamcılara iş kapısı açılacak
İstanbul'da birden fazla hamam açmayı planladıklarını söyleyen Sözer, "Biz bu projeyle birlikte geleneksel hamam işiyle uğraşanları da biraraya getirdik. Hamam tası üreticisi, sabuncusu, kesecisi, çinicisi. Hepsini topladık. Böylece aslında bir anlamda sektör de yeniden canlanmış olacak. Hatta geçen gün Fatih'te yüz yılık tarihi bir hamamın sahibi bizim bu projemizi duyup birlikte iş yapmak istediğini söyledi" dedi.
Nura Daşar/Milliyet