Süper Lig takımlarına hoca dayanmıyor
Ligin ilk 9 haftası geride kalırken, Süper Ligi'nde bulunan takımların yarısından çoğu teknik direktör değişikliğine gitti. Bu hocaların tümü yerli olurken, görev alan hocaların üçte birinin yabancı olması da dikkat çekiyor.

Süper Ligi'n 9. haftası son olarak oynanan Beşiktaş - Kayserispor maçıyla sona erdi. Geçmiş yıllara göre bu sezon takımlar daha erken hoca değişikliğine gitti. 18 takımdan 10'u hoca değişikliğine giderken iki takımın hocasının konumu da tartışılıyor.
Ligde ilk hoca değişikliğine Malatyaspor gitti. İstanbul'da Galatasaray karşısında alınan 5-2'lik mağlubiyet sonrası Malatyaspor, Teknik Direktör Feyyaz Uçar ile yollarını ayırırken, yerine eski hocası Ziya Doğan'ı getirdi. Ziya Doğan da aynı hafta içerisinde Gençlerbirliği'nden ayrılmıştı. Doğan'ın yerine de başkent takımının başına A Milli Takım'ın eski antrenörü Mesut Bakkal geçti. Hoca değişikliğine giden üçüncü takım ise Samsunspor oldu. Ligin 5. haftasında Şaban Yıldırım'dan boşalan teknik direktörlüğe Erdoğan Arıca getirildi. Ankaragücü ise 6. haftada Adnan Öztürk'ün yerine Saffet Susiç'i getirdi.
Ligin 7. haftasında iki Trabzonlu hoca görevinden ayrıldı. Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ile Denizlispor Teknik Patronu Giray Bulak'ta görevlerinden ayrılan isimler arasında yer aldı. Güneş'in yerine Boşnak Teknik Adam Vahid Halilhodziç, Bulak'ın yerine de Nurullah Sağlam göreve başladı.
Ligin 8. haftasında da istifa eden hocaların sayısı 3'e yükseldi. Diyarbakırspor'da Hüseyin Kalpar, Çaykur Rizespor'da Metin Yıldız ve Vestel Manisaspor'da da Levent Eriş'in işine son verildi. Diyarbakırspor'da Kalpar'ın yerine Nejat Biyediç, Çaykur Rizespor'da Yıldız'ın yerine Sakıp Özberk ve Vestel Manisaspor'da da Eriş'in yerine Ersun Yanal göreve getirildi.
Ligin 9. haftasında da teknik kıyım devam ederken, Beşiktaş Teknik Patronu Rıza Çalımbay da istifa eden hocalar arasında yer aldı.
İlk yarının henüz yarısı tamamlanırken tam 10 takım, teknik adamla yollarını ayırdı. Görevlerinden ayrılan 6 teknik adamın da Türk antrenör olması dikkat çekti.
Teknik değişikliğe giden 10 takımdan 3'ü yabancı hoca göreve getirirken, Beşiktaş da yabancı hocayı göreve getirme kararı aldı. Sonradan görev alan üç yabancı hocanında (Saffet Susiç, Vahit Halilhodziç ve Nejat Biyediç) Boşnak olması dikkat çekti.
Ayrıca ligde hoca değişikliğine giden takımların 7. sırada bulunan Beşiktaş dışındakilerin ligin son sırasındaki 9 takım olması da dikkat çekti.
Hafta Takım Eski Hoca Yeni Hoca
3. Malatyaspor Feyyaz Uçar Ziya Doğan
3. Gençlerbirliği Ziya Doğan Mesut Bakkal
5. Samsunspor Şaban Yıldırım Erdoğan Arıca
6 Ankaragücü Adnan Öztürk Saffet Susiç
7. Trabzonspor Şenol Güneş Vahit Halilhodziç
7. Denizlispor Giray Bulak Nurullah Sağlam
8. Diyarbakırspor Hüseyin Kalpar Nejat Biyediç
8. Çaykur Rizespor Metin Yıldız Sakıp Özberk
8. Vestel Manisaspor Levent Eriş Ersun Yanal
9. Beşiktaş Rıza Çalımbay -
Trabzon/Cihan