Dolar
48,606
0,13%
Euro
56,467
0,13%
Sterlin
65,7693
0,14%
Bitcoin
3.750.505
0,10%
BİST-100
14.373,85
-0,14%
Gram Altın
6.800,631
0,94%
Gümüş
64,01
0,65%
Faiz
39,76
0,00%

Morgan Stanley'den Türk Lirası ve faiz mesajı, 250 baz puanlık indirim

ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley, Türk lirasında carry trade işlemlerinin cazibesini koruduğunu belirterek mevcut tavsiyesini sürdürdü. Banka, TCMB'nin yıl sonuna kadar 250 baz puanlık faiz indirimi için alanı bulunduğunu vurguladı.

11.09.2026 06:27Güncelleme: 11.09.2026 06:31
Haberi paylaşın
Morgan Stanley'den Türk Lirası ve faiz mesajı, 250 baz puanlık indirim
16px
32px

Küresel finans devi Morgan Stanley, Türkiye ekonomisi, Türk lirası varlıkları ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) para politikası patikasına ilişkin dikkat çeken bir rapor yayımladı.

Morgan Stanley ekonomistleri Georgi Deyanov ve Arnav Gupta tarafından hazırlanan raporda, Türk lirasında carry trade işlemlerine yönelik olumlu görüşün korunduğu belirtildi. Raporda, carry trade getirileri açısından belirleyici unsurun politika faizinin tek başına seviyesi değil, nominal faizler ile kurdaki değer kaybı hızı arasındaki fark olduğu vurgulandı. Nominal getirilerin TL'deki değer kaybının "oldukça üzerinde" kalmasının beklendiği ifade edilerek, üç aylık dolar/TL kısa pozisyon carry trade tavsiyesinin muhafaza edildiği aktarıldı.

FAİZDE 250 BAZ PUANLIK İNDİRİM BEKLENTİSİ

TCMB'nin para politikasına dair öngörülerin de paylaşıldığı raporda Merkez Bankası'nın yıl sonuna kadar piyasa fiyatlamalarıyla uyumlu biçimde toplam 250 baz puan faiz indirimine gitmek için alanı bulunduğu kaydedildi. Sıkılaşan finansal koşulların özellikle tüketim kanalı üzerinden büyüme üzerindeki baskıyı artırdığı, bu durumun para politikasında kademeli gevşemeyi desteklediği ifade edildi. Türk lirası cinsi tahvillere ilişkin daha olumlu bir duruş sergilemek için dezenflasyon sürecinin daha kalıcı hale geldiğine dair daha net kanıtlar görülmesi gerektiği vurgulandı.

patronlardunyasi.com

editörün seçtikleri
Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir PD Dergi’ye konuştu: Ya kazanırım ya öğrenirim
Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir PD Dergi’ye konuştu: Ya kazanırım ya öğrenirim#Nihat Özdemir