Dolar
48,5171
-0,05%
Euro
56,2736
-0,21%
Sterlin
65,8129
0,18%
Bitcoin
3.757.361
0,29%
BİST-100
14.467,25
0,51%
Gram Altın
6.783,431
0,69%
Gümüş
64,5
1,41%
Faiz
39,89
0,00%

MB dövize müdahale etti

Merkez Bankası, döviz kurlarında oluşan ve oluşması beklenen aşırı oynaklığı engellemek üzere, bugün, döviz piyasasına doğrudan ''alım'' yönünde müdahale etti.

18.11.2005 08:21
Haberi paylaşın
MB dövize müdahale etti
16px
32px

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, son günlerde, döviz piyasasında, global likidite koşullarının da etkisiyle artan döviz satışları sonucu aşırı oynaklık gözlendi.

Türk Lirası'nın değerindeki bu oynaklık ABD Doları'nın uluslararası piyasalardaki değer değişimi dikkate alındığında daha da belirgin hale geldi. Bu çerçevede, döviz kurlarında oluşan ve oluşması beklenen aşırı oynaklığı engellemek üzere, bugün Merkez Bankası, döviz piyasasına doğrudan alım yönünde müdahale etti.

Bu arada açıklamada, uygulanmakta olan dalgalı kur rejiminde, ilke olarak döviz kurunun düzeyinin arz ve talep koşulları tarafından belirlenmesine karşın, döviz kurlarındaki oynaklığın Merkez Bankası'nca yakından takip edildiği ve kurlarda her iki yönde oluşabilecek aşırı oynaklık durumunda doğrudan müdahale edilebileceği hatırlatıldı.
 

editörün seçtikleri
Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir PD Dergi’ye konuştu: Ya kazanırım ya öğrenirim
Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir PD Dergi’ye konuştu: Ya kazanırım ya öğrenirim#Nihat Özdemir