Dolar
47,9012
0,03%
Euro
55,5446
0,24%
Sterlin
64,9929
0,16%
Bitcoin
3.037.132
0,68%
BİST-100
14.172,26
0,28%
Gram Altın
6.761,849
0,36%
Gümüş
65,43
1,14%
Faiz
41,12
0,00%

Malaysia Airports: Ortaklığa kapalı değiliz

Malaysia Airports Holding Berhad (MAHB), ISG’de ortaklığa “kapalı olmadıklarını” ancak kısa vadede çoğunluk hissedar konumunda kalmak istediklerini söyledi

28.10.2014 05:52
Malaysia Airports: Ortaklığa kapalı değiliz
16px
32px
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın işletmesini yapmakta olan ISG’nin yüzde 40 hissesini Limak Yatırım’dan ön alım hakkını kullanarak satın alacağını açıklayan Malaysia Airports Holding Berhad (MAHB), ISG’de ortaklığa “kapalı olmadıklarını” ancak kısa vadede çoğunluk hissedar konumunda kalmak istediklerini söyledi
 
MAHB’nin Planlamadan Sorumlu Kıdemli Genel Müdürü Khair Mirza, Reuters ile yaptığı söyleşide, “ISG’nin tamamını almanın ilk aşamada daha uygun olduğunu düşündük ancak sonuna kadar yüzde 100’ünü tutma planımız yok” dedi ve ekledi: “Yeni ortaklıklara kapalı değiliz... Ancak kısa vadede çoğunluk hissedar olarak kalmak istiyoruz.”

BANKA KREDİSİ HAZIR

TAV Havalimanları Holding, İstanbul Sabiha Gökçen’de Limak’a ait olan yüzde 40 hisseyi 285 milyon euroya almak için sözleşme imzalamış ancak şirketin yüzde 60 ortağı MAHB, geçtiğimiz hafta ön alım hakkını kullanacağını ve söz konusu hisseleri aynı fiyata kendisinin alacağını açıklamıştı.

ISG’de yüzde 40 hissenin satın alımının finansmanı için bankalarda kredi imkanlarının hazır olduğunu söyleyen Mirza, “Eğer işlemi bu ay, gelecek ay veya ocak ayında kapatırsak, bunun için banka kredisi imkanlarımız hazır. Ancak uzun dönemde bu satın alımı nasıl finanse edeceğimizi henüz duyurmadık. Bu konuda bir hissedarlar toplantısı yapacağız ve finansmanın nasıl olacağı, ne kadarının özkaynak ne kadarının kredi ile yapılacağı orada oylanacak” dedi.

ISG’deki büyümenin Türkiye’nin GSYH büyümesinden daha yüksek olacağını söyleyen Mirza, “Yolcu sayısı açısından yılda en az yüzde 7 büyüme bekliyoruz” dedi ve yatırım giderleri nedeniyle zarar açıklayan ISG’nin 2016 itibariyle kâra geçeceğini tahmin ettiklerini belirtti.
editörün seçtikleri
Süleymancılara yönelik operasyonlarda tek bir adreste 200 kilo altın bulunması, tarikatların görünmeyen ekonomik gücünü gündeme getirdi
Süleymancılara yönelik operasyonlarda tek bir adreste 200 kilo altın bulunması, tarikatların görünmeyen ekonomik gücünü gündeme getirdi#Süleymancılar