Dolar
41,2763
0,16%
Euro
48,5773
0,22%
Sterlin
56,1006
0,26%
Bitcoin
4.646.066
0,78%
BİST-100
10.511,65
0,60%
Gram Altın
4.846,403
0,60%
Gümüş
41,27
-0,19%
Faiz
42,87
0,00%

Kapağa trilyon aktı

Rakı piyasasına yeni giren özel sektör şirketleri Elda, Tariş-Tat ve Mey, şişelerindeki ve kapaklarındaki güvenlik sistemini sürekli geliştirerek taklidi engellemeye çalışıyor.

19.10.2005 21:00
Haberi paylaşın
Kapağa trilyon aktı
16px
32px

Mercan Rakı’yı üreten Tariş-Tat, kapak güvenlik sistemi için 1.8 trilyon liralık yatırıma ek olarak 780 milyar lira daha harcadı. Şirketin Alkollü İçkiler Pazarlama Grup Yöneticisi Kasia Özgen, “Şişedeki özel marka işaretimiz ve kapakta en yüksek güvenlik seviyesini kullanıyoruz. Kapakta uzman Guala Closures ile çalışıyoruz” dedi.

Yeni Rakı, Tekirdağ, Tekirdağ Altın Seri, Altınbaş ve Kulüp Rakısı’nı üreten Mey İçki, taklidi önlemek için en gelişmiş teknolojileri takip ediyor. İkinci kez kullanılamayan bilyeli kapak kullanan Mey İçki, özel tasarımlı şişeyle güvenliği artırıyor. Mey İçki Pazarlama Direktörü Cihan Kırımlı, güvenlikle ilgili gelişmeleri sürekli takip ettilerini söyledi.

Efe Rakı’yı üreten Elda AŞ, etiket, şişe ve kapakları yurtdışında hazırlıyor. Efe Rakı, özellikle bilyeli ve yeniden kullanılamayan kapaklarıyla dikkati çekiyor. Efe Rakı, kapağına ve şişesine lazerle yazılan kod sayesinde fazladan bir güvenlik önlemine sahip. Elda AŞ Koordinatörü Egemen Demirtaş, tüketicilerin sağlığı için güvenlikle ilgili yeni gelişmeleri uygulamaya çalışacaklarını bildirdi.

Füsun Karasinir/Akşam

benzer haberler
SOCAR’ın İzmir’deki limanına ortak olan MSC’nin veliahtı Diego Aponte Türk kızı Ela Soyuer’le evli, çiftin çocuklarının isimleri Asya, Oscar ve Maya
SOCAR’ın İzmir’deki limanına ortak olan MSC’nin veliahtı Diego Aponte Türk kızı Ela Soyuer’le evli, çiftin çocuklarının isimleri Asya, Oscar ve Maya