Dolar
44,6271
0,06%
Euro
52,3561
0,28%
Sterlin
60,2369
0,29%
Bitcoin
3.243.868
0,60%
BİST-100
14.073,79
2,81%
Gram Altın
6.810,341
-0,34%
Gümüş
75,96
0,67%
Faiz
40,84
0,00%

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘1’e alıp 10’a sat’ iddiaları sonrası tarladan markete uzanan fiyat zincirini mercek altına aldı

1’e alıp 10’a satan fırsatçılar İstanbul Başsavcılığının takibinde. Tarladan hale bütün fiyat değişimleri incelendi, şüpheliler tespit edildi.

11.04.2026 04:06Güncelleme: 11.04.2026 04:20
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘1’e alıp 10’a sat’ iddiaları sonrası tarladan markete uzanan fiyat zincirini mercek altına aldı
16px
32px

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Dönmez, adliye muhabirleriyle yaptığı toplantıda fahiş fiyat tartışmalarıyla ilgili soruşturma açtıklarını söyledi.

Dönmez, Ticaret Bakanlığının yerinde tespitler yaptığını CİMER ve doğrudan başsavcılığa yapılan ihbarlar bulunduğunu belirterek soruşturmaların titizlikle yürütüldüğünü kaydetti.

Dönmez, ticari hayatı olumsuz yönde etkilemeden, hukuka uygun şekilde, olağandışı fiyat hareketlerinin suça ilişkin olup olmadığını belirlemek için kırmızı ile beyaz et, sebze meyve sektörlerindeki halleri incelemeye aldıklarını söyledi.

Dönmez, bu konuda Ticaret ile Tarım Bakanlıkları, Rekabet Kurulu ve Hal Müdürlüğü ve ilgili kurumlarla koordinasyonlu olarak, teknik ve titiz bir şekilde inceleme yaptıklarını, tarladan hale, halden markete kadar fiyatın nasıl değiştiğini incelediklerini ifade etti.

Bu konuda tespit edilen şüphelilerle kurumları yakın zamanda açıklayacaklarını ve çalışmalara ilişkin bilgi vereceklerini söyleyen Dönmez, amaçlarının tedarik zincirini bozmak değil, hukuka uygun çalışan işletmeleri korumak olduğunu dile getirdi.

patronlardunyasi.com

 

 

editörün seçtikleri
Bora Koçak, gazete ilanından Sodexo Türkiye’nin CEO’luğuna uzandı
Bora Koçak, gazete ilanından Sodexo Türkiye’nin CEO’luğuna uzandı#Sodexo