Dolar
50,0009
0,05%
Euro
55,972
0,01%
Sterlin
67,0867
0,02%
Bitcoin
3.850.567
0,58%
BİST-100
10.961,67
1,88%
Gram Altın
6.354,817
0,23%
Gümüş
50,43
-0,18%
Faiz
39,55
0,00%

İran lideri Hamaney, Tahran'a taziyeye gelen Esad ile görüştü

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin ölümü nedeniyle taziye ziyareti için Tahran'a gelen Suriye'deki rejimin lideri Beşşar Esad ile bir araya geldi.

30.05.2024 14:03 • Güncelleme: 30.05.2024 14:17
İran lideri Hamaney, Tahran'a taziyeye gelen Esad ile görüştü
16px
32px

İran lideri Hamaney'in ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgesel gelişmelerin de ele alındığı görüşmede, geçici Cumhurbaşkanı Muhammed Muhbir de hazır bulundu.

Esad'e ziyareti için teşekkür eden Hamaney, helikopter kazasında hayatlarını kaybeden Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın Suriye ile ilişkilerin güçlenmesinde önemli rolü olduğunu ifade etti.

Geçici Cumhurbaşkanı Muhammed Muhbir'in de aynı yaklaşımı sürdürdüğünü söyleyen Hamaney, iki ülke arasındaki ilişkileri "direniş ekseninin temel direkleri" olarak gördüğünü belirtti.

Hamaney, İran ve Suriye'nin, ortak işbirliğini güçlendirip ABD ve Avrupa'nın siyasi ve ekonomik baskılarının üstesinden gelmesi gerektiğini vurguladı.

Esad ise İran hükümetine ve milletine taziyelerini ileterek, İran-Suriye ilişkilerinin Hamaney'in rehberliğinde ilerleyen "stratejik" bir ilişki olduğunu ve Reisi ve Abdullahiyan'ın bu stratejiyi uygulayanların başında olduğunu söyledi.

patronlardunyasi.com

benzer haberler
Çek milyarder Michal Strnad’ın 30 milyar euroluk teklifine, Ray-Ban mirasçısı Leonardo Maria Del Vecchio’dan karşı atak
Çek milyarder Michal Strnad’ın 30 milyar euroluk teklifine, Ray-Ban mirasçısı Leonardo Maria Del Vecchio’dan karşı atak