İran yargısı, ABD ve İsrail'in 28 Şubat'ta başlattığı saldırılarla başlayan savaşta hayatını kaybeden eski lider Ayetullah Ali Hamaney ve üst düzey yetkililerin ölümüne ilişkin açılan dava kapsamında, 92'si Amerikalı ve 67'si İsrailli olmak üzere 159 üst düzey siyasi ve askeri yetkili hakkında iddianame düzenlendiğini duyurdu.
İsrailli güvenlik yetkilileri, İran’a düzenledikleri saldırılarda lider Ayetullah Ali Hamaney'in öldürüldüğünü iddia etti. İran Dışişleri Bakanı Erakçi, Hamaney ve Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’ın hayatta olup olmadığı sorusuna, “Bildiğim kadarıyla hayattalar” yanıtını verdi
İran’da 26 Nisan’dan bu yana farklı bölgelerdeki 5 fabrikada yangın çıktı. İran lideri Ayetullah Ali Hamaney konunun araştırılması talimatı verdi, İranlı yetkililer sabotaj ihtimali olmadığını açıkladı.
İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD Başkanı Donald Trump'ın müzakere çağrısına yanıt verdi. Hamaney, "Mesele yalnızca nükleer değil, onlar ülkenin savunma ve uluslararası kapasitesiyle ilgili yeni talepler gündeme getiriyorlar. Bu yeni talepler kesinlikle İran tarafından kabul edilmeyecektir" ifadelerini kullandı.