Hükümet, 2006 yılı fındığı doğrudan destekleme kararı aldı

Hükümet, 2006 yılı fındığı doğrudan destekleme kararı aldı

KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, hükümetin 2006 yılı fındığı doğrudan destekleme kararı aldığını açıkladı.

Hükümet, 2006 yılı fındığı doğrudan destekleme kararı aldı
16px
24px
05.08.2006 20:47
ABONE OLgoogle

2005 yılı mahsulü ve Fiskobirlik'in borçlarıyla ilgilenmediklerini söyleyen Canikli, "Bu birliğin kendi sorunudur. Ama kesinlikle 2006 yılı ürünüyle ilgili üreticimiz desteklenecektir ve üreticimiz mağdur edilmeyecektir" dedi.

Giresun Belediye Taşbaşı Sosyal Tesislerinde AK Parti İl Teşkilatı üyeleri tarafından bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, AK Partili diğer Milletvekilleri Hasan Aydın, Ali Temur ve teşkilat üyeleri katıldı. Yapılan toplantıda fındıkta yaşanan gelişmelere değinildi.

KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, burada yaptığı konuşmada, Türkiye gündemine taşınan fındık konusunun çok tartışıldığını ve çok şeyler söylendiğini belirtti. Fiskobirlik yönetimini yapılan olağan genel kurula kadar desteklemeye devam ettiklerini kaydeden Canikli, sonrasında ortaya birçok iddianın atıldığını aktardı. Fiskobirlik genel kurulu öncesinde yayınlanan denetim kurulu raporundaki bilgilerin girişine kadar birliği desteklediklerini kaydeden Canikli, "Ortaya birçok iddia atıldı. Buradaki iddialar son derece önemliydi ve bunları kamuoyuyla paylaşmamız gerekliydi. Suiistimal iddiaları, üreticinin kaynaklarını kötüye kullanılması, bütün bunların vatandaşlarımızla paylaşılması gerekiyordu. Kongreden sonra da yine üreticinin sorunlarını çözmek amacıyla birliğe destek vermeye devam ettik. Tüm bölge milletvekilleri özellikle birliğin kredi temini için elimizden gelen inanılmaz gayreti sarf ettik. Özellikle KİT Komisyonu denetiminde olan iki bankayla defalarca görüşmeyi ben yaptım. Birlik yönetimi de bunu çok net biliyor." açıklamasında bulundu.

"BİRLİĞE KREDİ TEMİNİ KONUSUNDA İNANILMAZ BASKILAR UYGULADIK"

Fiskobirlik'e kredi temini konusunda inanılmaz baskılar uyguladıklarını ve görüşmeler sonucu banka yetkililerinin bankacılık kuralları çerçevesinde kredi vermelerinin mümkün olmayacağını belirttiklerini kaydeden Canikli, "Bankacılık kuralları açısından önemli olan nakdin geriye dönüşümü olması gerektiği, bu yönetimin krediyi geri ödemek gibi bir niyetinin olmadığı gerekçesiyle banka yöneticileri bu krediyi vermeyi kabul etmemişlerdir. Bunun çok net olarak bilinmesi gerekmektedir. Kesinlikle bu iki banka üzerinde hiçbir şekilde hiçbir yerden olumsuz bir baskı olmamıştır. Aksine tarafımız ve bölge milletvekillerinden birliğe kredi verilmesi için bankalara büyük baskılar yapılmıştır" şeklinde konuştu.

Orduda meydana gelen olaylar değerlendirildiğinde, Birliğin ve bazı siyasi partilerin hükümet ile üreticileri karşı karşıya getirmek için bir plan içinde bu çalışmaları yürütmeye çalıştıkları kanaatine vardıklarına işaret eden Canikli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uzun süre birliği destekledik, kredi alınması için elimizden geleni yaptık. Buna rağmen bizden kaynaklanmayan bu karışıklık döneminde maalesef partimize ve genel başkanımıza teşkilatlarımıza milletvekillerimize çok haksız saldırılar yapıldı. Aslında bu sorun çok önceki aşamalarda temkinli ölçülü dengeli davranılmış olsaydı rahatlıkla çözülecek bir meseleydi. Fındıkta yaşanan sorunun tek nedeni özerk kuruluş olan birliktir. Hükümetimiz 2006 yılı fındığı doğrudan destekleme kararı almıştır. 2005 yılı mahsulü ve Fiskobirlik'in borçlarıyla ilgilenmiyoruz. Bu birliğin kendi sorunudur. Ama kesinlikle 2006 yılı ürünüyle ilgili üreticimiz desteklenecektir ve üreticimiz mağdur edilmeyecektir. Desteğin detayları önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Bu konuda detaylar üzerinde Başbakanımız ve 6 bakandan oluşan Fındık Komisyonu, çalışmalarını sürdürüyor. Bu aynı zamanda üreticilerimize bir müjde olarak da söylenebilir".

Son ol

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde