Bakan kızmıştı: BEDAŞ genel müdürü görevinden alındı

Bakan kızmıştı: BEDAŞ genel müdürü görevinden alındı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın tepkiler üzerine ziyaret ettiği BEDAŞ'ta genel müdür değişti...

Bakan kızmıştı: BEDAŞ genel müdürü görevinden alındı
16px
24px
25.01.2017 07:28
ABONE OLgoogle

BEDAŞ'ta Genel Müdür Mehmet İslamoğlu görevinden alındı. İslamoğlu'nun yerine AEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit getirildi.

Nisan 2015'ten bu yana BEDAŞ'ta genel müdür olarak görev yapan Mehmet İslamoğlu, koltuğunu AEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit'e bıraktı.İslamoğlu ise CLK Enerji bünyesinde bulunan Akdeniz, Çamlıbel ve Boğaziçi bölgelerinin Dağıtım Grubu Koordinatörlüğü'nü üstlenecek.

KARİYERİNE İBB’DE BAŞLADI

BEDAŞ'ta genel müdür olarak göreve başlayacak Murat Yiğit, 1974 yılında Elazığ'da doğdu. İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan MBA'ini tamamlayan Yiğit, 1998'de İBB Ulaşım Daire Başkanlığı Trafik Müdürlüğü'nde iş hayatına başladı.

Yiğit, 2000 yılında BEDAŞ'ta kariyerine çeşitli kademelerde devam etti. Ardından 2012- 2013 yılları arasında AYEDAŞ'ta Genel Müdür Yardımcılığı görevini yerine getirdi.

2013'te özelleştirme sonrası Enerjisa bünyesine geçen AYEDAŞ'ta Ar-Ge Koordinatörü olarak da yer alan Yiğit, 2014 yılından bu yana Antalya, Burdur ve Isparta illerinin elektrik dağıtım hizmetini yürüten AEDAŞ'ta genel müdür olarak çalışıyordu.

BEDAŞ'ta görevden alınan Genel Müdür Mehmet İslamoğlu...

YOLLARINI AYIRDILAR

Cengiz Kolin Limak’ın (CLK) elektrik dağıtım piyasasında yollarını ayırmasının ardından görev değişimlerinin sürüp sürmeyeceğini önümüzdeki günler gösterecek.

Bakan elektrik kesintilerini sormaya gitti, BEDAŞ yetkilisi 'mahcup' pozu verdi

BAKAN BEDAŞ'A ANİ ZİYARETTE BULUNMUŞTU

Elektrik kesintileri sanayiden ticarete üretim ve hizmetleri etkilemeye başlamış, bazı organize sanayi bölgelerinde işçiler evlerine dahi gönderilmeye başlamıştı. Konutlarda elektrik kesintileri sadece aydınlatma değil aynı zamanda doğalgazlı bölgelerde ciddi ısıtma sorunları da doğurmuştu.

Tepkiler gitgide artmaya başlarken, Enerji Bakanı Berat Albayrak, 'gerekenin yapıldığı’ mesajını verdiği Twitter paylaşımlarında elektrik sağlayıcılarını ‘hizaya çektiği’ bir fotoğraf paylaştı.

Albayrak, “İstanbul’da dağıtım şebekelerinin durumunu da yerinde denetledik. Anadolu Yakası’ndaki çalışmalarla ilgili AYEDAŞ ekiplerinden bilgi aldık. Sonra BEDAŞ Genel Müdürlüğü’ne geçerek bu kez Avrupa Yakası’ndaki çalışmaları inceledik. Eksiklikler konusunda ciddi uyarılarda bulunduk. Vatandaşlarımızın enerjisinde kesinti olmaması için tüm ekiplerimiz 7/24 aralıksız çalışmaya devam ediyor.

Sonra BEDAŞ Genel Müdürlüğü'ne geçerek bu kez Avrupa Yakası'ndaki çalışmaları inceledik. Eksiklikler konusunda ciddi uyarılarda bulunduk" diye yazmıştı.

Albayrak’ın bu tweeti, çok konuşulmuştu. Albayrak’ın BEDAŞ genel müdürlüğündeki yöneticiyle çektirdiği fotoğrafsa dikkat çekmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde