Grand Kartal Otel'in sahibi Halit Ergül'ün eşi ve iki kızı tutuklandı
Kartalkaya Kayak Merkezi'nde 78 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciasıyla ilgili soruşturma kapsamında 9 kişi hakkında gözaltı karara verildi. Facianın meydana geldiği Grand Kartal Otel'in sahibi Halit Ergül'ün eşi Emine Murtezaoğlu Ergül ve kızları Elif Aras, Ceyda Hacıbekiroğlu İstanbul’da gözaltına alındı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen otel sahibinin eşi ve kızlarının da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, 21 Ocak'ta Grand Kartal Otel'de çıkan yangına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında bilirkişi raporunun tamamlanmasının ardından dün gözaltına alınan İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetleme Müdürü Yeliz Erdoğan'ın ardından 9 kişi hakkında daha yakalama kararı verildi.
SORUŞTURMADA 9 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI
Aralarında yanan Grand Kartal Otel'in sahibi Halit Ergül'ün eşi Emine Murtezaoğlu Ergül ile kızları Elif Aras ve Ceyda Hacıbekiroğlu'nun da bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.
OTEL SAHİBİNİN EŞİ VE KIZLARI TUTUKLANDI
Ergül'ün eşi ve 2 kızı ile otelin mimarı Mustafa Selman Çelen, inşaat mühendisi İsmail Haluk İnceler, iş sağlığı ve güvenliği uzmanları Kübra Demir ve Ece Kayacan, elektrik teknisyeni Muharrem Şen, Bolu İl Özel İdaresi eski Ruhsat ve Denetleme Müdürü ve Seben İlçe Özel İdare Müdürü Mehmet Özel, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Zanlılardan savcılık sorguları sonrası nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan Emine Murtezaoğlu Ergül ile kızları Elif Aras ve Ceyda Hacıbekiroğlu, İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetleme Müdürü Yeliz Erdoğan, İl Özel İdaresi eski Ruhsat ve Denetleme Müdürü ve Seben İlçe Özel İdare Müdürü Mehmet Özel ile elektrik teknisyeni Muharrem Şen tutuklandı.
4 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI
Şüphelilerden iş sağlığı ve güvenliği uzmanı Kübra Demir adli kontrol şartıyla, mimar Mustafa Selman Çelen, inşaat mühendisi İsmail Haluk İnceler ile iş sağlığı ve güvenliği uzmanı Ece Kayacan ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.
TUTUKLU SAYISI 28'E YÜKSELDİ
Soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 28'e yükseldi.
Bu arada, Grand Kartal Otel'in sahibi Halit Ergül'ün Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) üyeliği düşürülmüştü.
patronlardunyasi.com