Dolar
49,9537
0,13%
Euro
55,6792
-0,15%
Sterlin
66,8625
0,16%
Bitcoin
3.805.816
-3,05%
BİST-100
10.927,83
-2,13%
Gram Altın
6.275,481
-2,72%
Gümüş
49,35
-5,35%
Faiz
39,62
0,46%

Galeria battı, Fiege çöktü; 1250 çalışanın geleceği belirsiz

Almanya'nın köklü lojistik şirketlerinden Fiege, büyük mağazacılık zinciri Galeria'nın yeniden iflas başvurusunda bulunmasının ardından zor durumda kaldı. Galeria'nın Almanya genelindeki mağazalarına hizmet veren Unna'daki lojistik merkezinin işletmeci şirketi iflas sürecine girerken, 1.250 çalışanın geleceği belirsizliğe sürüklendi.

30.10.2026 12:50 • Güncelleme: 30.10.2026 12:58
Haberi paylaşın
Galeria battı, Fiege çöktü; 1250 çalışanın geleceği belirsiz
16px
32px

Alman kamu yayıncısı WDR'nin haberine göre Fiege, Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Unna'da bulunan lojistik merkezinin işletmeci şirketi için kendi yönetiminde iflas süreci başlattı. Söz konusu merkez, Galeria'nın Almanya'daki tüm mağazalarının lojistik operasyonlarını yürütüyor.

Galeria'nın ekim ayı başında altı yıl içinde dördüncü kez iflas başvurusunda bulunması, lojistik operasyonlarını da etkiledi. Üstelik Unna'daki tesisin şu ana kadar tek müşterisi Galeria oldu. Böylece mağazacılık zincirinin yaşadığı mali kriz, doğrudan lojistik merkezinin faaliyetlerini de tehdit etmeye başladı.

YIL SONUNA KADAR SÜRE VERİLDİ

Fiege yönetimi, Unna'daki tesisi ayakta tutabilmek için yeni müşteriler arayışına girdi. Şirket sözcüsü, hedeflerinin lojistik merkezini korumak olduğunu açıkladı. Galeria ile yapılan anlaşma kapsamında mevcut operasyonların yıl sonuna kadar devam etmesi güvence altına alındı. Ancak 31 Aralık sonrasında nasıl bir yol izleneceği henüz belli değil.

İflas başvurusu Fiege'nin tamamını kapsamıyor. Almanya genelinde 70 noktada 10 binden fazla çalışanı bulunan şirketin yalnızca Unna'daki lojistik merkezinin işletmeci şirketi süreçten etkileniyor. Çalışanların maaşları ise şimdilik Alman İş Ajansı tarafından sağlanan iflas ödeneği kapsamında karşılanıyor.

ÇİN ŞİRKETLERİ YENİ MÜŞTERİ OLABİLİR

Dortmund Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nden Prof. Dr. Axel Faix, tesisin Galeria'ya bağımlılığını sona erdirmesinin Fiege açısından stratejik bir zorunluluk olduğunu belirtti. Faix, yeni müşteri bulmanın kolay olmayacağını ancak tesisin Almanya'nın merkezindeki ulaşım avantajı ve modern altyapısı sayesinde başka şirketler için de cazip olabileceğini söyledi. Olası müşteriler arasında Çinli şirketleri de gösterdi.

Unna'daki lojistik merkezinde çalışan yaklaşık 1.250 kişi ise belirsizlik içinde. Fiege'nin yeni müşteriler bulup bulamayacağı ve Galeria'nın yeniden yapılandırma sürecinden nasıl çıkacağı, tesisin geleceğini belirleyecek.

patronlardunyasi.com

editörün seçtikleri
TOKİ, Bodrum Gündoğan’daki beş taşınmazın fiyatını dört ayda 1,3 milyar lira düşürdü, peşinatı yüzde 35’ten 20’ye indirdi
TOKİ, Bodrum Gündoğan’daki beş taşınmazın fiyatını dört ayda 1,3 milyar lira düşürdü, peşinatı yüzde 35’ten 20’ye indirdi#TOKİ