Dolar
39,8867
0,17%
Euro
46,7994
0,45%
Sterlin
54,8474
0,12%
Bitcoin
4.270.710
-0,45%
BİST-100
9.315,2
0,15%
Gram Altın
4.207,327
-1,25%
Gümüş
36,05
-1,67%
Faiz
47,31
0,51%

FT: Hükümetle MB karşı karşıya

Hükümetin Merkez Bankası'nın İdare Merkezini İstanbul'a taşıma planı yurtdışında da yankı buldu. Financial Times gazetesi, projenin hükümetle Merkez Bankası'nı karşı karşıya getirdiğini yazdı.

05.08.2006 00:00
Haberi paylaşın
FT: Hükümetle MB karşı karşıya
16px
32px

Financial Times gazetesi, projenin hükümetle Merkez Bankası'nı karşı karşıya getirdiğini savunurken, bankanın Ankara'da kalmak istediğini öne sürdü. Gazete, hükümetin bu girişimine muhalefet ve finansal sistemin direnebileceğini de savundu.

Ekonomi gazetesi Financial Times, Devlet Bakanı Ali Babacan'ın İstanbul'un finansal merkez rolünü güçlendireceği gerekçesiyle Merkez Bankası'nı İstanbul'a taşıma planıyla Merkez Bankası'nın buna gösterdiği tepkiyi değerlendirdi. Gazete 'Türk hükümetiyle MB, kurumun gelecek birkaç yıl içerisinde ülkenin siyasi başkenti olan Ankara'dan ticari ve finansal merkezi İstanbul'a taşıma önerisi nedeniyle karşı karşıya' diye yazdı. Merkez Bankası'nın Ali Babacan'ın açıklamaları üzerine yaptığı açıklamayı 'kuru' olarak nitelendiren FT, bankanın açıklamasında MB Yasası'nın bankanın idare merkezinin Ankara'da olduğunu belirttiğine dikkat çektiğini kaydetti.

benzer haberler
Küt saç kesimi ve koyu renk gözlükleriyle markalaşan Anna Wintour, Vogue Dergisi'nin 37 yıllık Genel Yayın Yönetmenliği'nden ayrılıyor
Küt saç kesimi ve koyu renk gözlükleriyle markalaşan Anna Wintour, Vogue Dergisi'nin 37 yıllık Genel Yayın Yönetmenliği'nden ayrılıyor