Dolar
48,5389
-0,02%
Euro
56,2789
-0,20%
Sterlin
65,8129
0,18%
Bitcoin
3.742.733
-0,10%
BİST-100
14.467,25
0,51%
Gram Altın
6.786,131
0,72%
Gümüş
64,5
1,41%
Faiz
39,89
0,00%

Davutoğlu'ndan 'Erken seçim' açıklaması

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin erken seçim gibi bir gündemi olmadığını bildirdi.

26.01.2016 13:03
Davutoğlu'ndan 'Erken seçim' açıklaması
16px
32px
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Açık ve net olarak ifade edeyim ki 1 Kasım seçimlerinde demokratik istikrarı bulan Türkiye'nin, bugün itibariyle erken seçim gibi bir gündemi yoktur" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Suriye görüşmelerinde toplumun tüm kesimlerinin söz sahibi olması gerektiğini söyledi.

Suriye görüşmelerinde Kürtlerin bulunmadığı bir masanın eksik olacağını ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Biz Suriye'de Kürtlerin, Arapların, Türkmenlerin, Sünnilerin, Nusayrilerin, Hrıstiyanların hep beraber, bir arada olduğu bir masa olması gerektiğini düşünüyoruz. Kürtlerin masada bulunması bir zarurettir. Kürtlerin olmadığı bir masa eksik olacaktır. Ancak biz Kürtlerin değil, Kürtlere de zulmeden YPG'nin ve PYD'nin masaya oturmasına kesinlikle karşıyız."

"Erken seçim gibi bir gündem yok"

Türkiye'nin, 1 Kasım seçimlerinde demokratik istikrarı bulduğuna işaret eden Davutoğlu, "Açık ve net olarak ifade edeyim ki 1 Kasım seçimlerinde demokratik istikrarı bulan Türkiye'nin, bugün itibariyle erken seçim gibi bir gündemi yoktur" dedi.

Halkın, 1 Kasım'da mührü oy pusulasına vurduğunu söyleyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Millet, 1 Kasım'da mührü oy pusulasına vurdu, Kılıçdaroğlu hala dinliyor, hala onu dinliyor. O mührün sesi o kadar ağır geldi ki bu sefer yaptığı tek şey o mührün güçlü sesine karşı nezaketsiz, edebe mugayir bir üslup takınmak. Biz onlara edebi de öğretiriz. Seçim mührünü öğrettiğimiz gibi siyasi edebi de siyasi ahlakı da onlara öğretiriz."
editörün seçtikleri
Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir PD Dergi’ye konuştu: Ya kazanırım ya öğrenirim
Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir PD Dergi’ye konuştu: Ya kazanırım ya öğrenirim#Nihat Özdemir
benzer haberler