Daimler-Chrysler'da rüşvet intiharı

Daimler-Chrysler'da rüşvet intiharı

Oomobil şirketi Daimler-Chrysler'in yöneticisi olan Rudi K. intihar etti. Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine göre intihar olayının içinde rüşvet iddiaları var.

Daimler-Chrysler'da rüşvet intiharı
16px
24px
01.08.2005 13:30
ABONE OLgoogle

'Frankfurter Allgemeine Zeitung' gazetesi, Almanya'da ve yurtdışında şirket adına uzun yıllar görev yapan Rudi K'nın, şirketin özellikle Nijerya ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nde yapılan iş anlaşmalarındaki yolsuzluklarla rüşvet olayları nedeniyle intihar ettiğinin tahmin edildiğini ve yakında görevinden resmen ayrılacak şirket Yönetim Kurulu Başkanı Jürgen Schrempp'in bu olaylardan haberdar olduğunu öne sürdü.

Bild gazetesi de, Rudi K'nın cesediyle birlikte bulunan bir veda mektubunda, şirketteki yolsuzluklar hakkında bilgi verdiğini, ancak Daimler-Chrysler şirketinin bu olayları reddettiğini yazdı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde