Dolar
44,471
0,11%
Euro
51,1277
-0,02%
Sterlin
58,9057
-0,24%
Bitcoin
3.000.330
1,32%
BİST-100
12.723,96
0,20%
Gram Altın
6.505,588
1,27%
Gümüş
71,37
2,32%
Faiz
44,59
0,43%

Coşkun, TARİŞ'te arabulucu

SANAYİ BAKANI ALİ COŞKUN, TARİŞ'TE BİRLİKLERİ BARIŞTIRMAK İÇİN ARABULU OLDU

30.07.2005 19:55Güncelleme: 27.10.2023 11:25
Haberi paylaşın
Coşkun, TARİŞ'te arabulucu
16px
32px
TARİŞ'te esen ayrılık rüzgârlarının ardından dağılma noktasına gelen birlikler için Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun arabuluculuk görevi üstleniyor.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Cunda (Ali bey) adasında TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin ile bir araya gelen Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bakan Coşkun, TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliğinin şu anki durumunu, "mükemmel" diyerek tek kelime ile özetledi.

Coşkun, "Dönemimizde prim sorunu yok. Zeytin ve Zeytinyağı konusunda detaylı bilgiler alma fırsatı buldum. Çünkü ne kadar bakan olsanız da, ekonomist, mühendiste olsanız arkadaşlar kadar soruna yakın değilsiniz onlar sorunları yaşıyorlar. Sektörün sorunlarını, ne sıkıntıları var. Önlerinde ne gibi zorluklar var bizden ne istiyorlar bu toplantıda onları konuştuk. Ayrıca, TARİŞ'teki uzlaşmazlıkla ilgili çözüm yolları konusunda bilgiler aldık. İnşallah temaslarımız devam edecek. Diğer birlik başkanlarıyla da görüştükten sonra ne yapılabilir onu kararlaştıracağız" şeklinde konuştu.

TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birlik Başkanı Cahit Çetin de, toplantının gayet iyi geçtiğini belirterek, "Bakanımız zeytin ve zeytinyağıyla, yöremizin sorunlarına çok yakın. Ayrıca TARİŞ'in konversiyonel yapısında da bakanımızın görüşüne başvurmayı uygun gördük. Bakanımızın zeytin konusundaki görüşlerine katılıyorum" dedi.

editörün seçtikleri
Bora Koçak, gazete ilanından Sodexo Türkiye’nin CEO’luğuna uzandı
Bora Koçak, gazete ilanından Sodexo Türkiye’nin CEO’luğuna uzandı#Sodexo
benzer haberler
Dolmabahçe'de dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'la buluşan 14 trilyon dolarlık BlackRock şirketinin CEO'su Larry Fink'in maaşı 38 milyon dolara yükseldi
Dolmabahçe'de dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'la buluşan 14 trilyon dolarlık BlackRock şirketinin CEO'su Larry Fink'in maaşı 38 milyon dolara yükseldi