Dolar
42,2456
0,06%
Euro
48,9527
0,03%
Sterlin
55,5051
-0,18%
Bitcoin
4.440.240
2,21%
BİST-100
10.683,24
1,01%
Gram Altın
5.607,091
0,02%
Gümüş
51,75
1,03%
Faiz
40,09
0,12%

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese yıl bitmeden Jodie Haydon ile evlenecek

2025 yılı sona ererken, Avustralya Başbakanı Anthony Albanese ile nişanlısı Jodie Haydon, yıl sonundan önce evleneceklerini doğruladı. Çift, düğünle ilgili detayları gizli tutarken, törenin Kasım ayı sonunda, Parlamento’nun Noel tatiline girmesinin ardından yapılacağı yönünde spekülasyonlar arttı.

12.11.2025 09:10Güncelleme: 12.11.2025 09:16
Avustralya Başbakanı Anthony Albanese yıl bitmeden Jodie Haydon ile evlenecek
16px
32px

Başbakan Anthony Albanese, etkinliğin tamamen özel olacağını ve hiçbir dünya liderinin davet edilmeyeceğini vurguladı. Brisbane’deki B105 radyosuna konuşan Albanese, “Bu siyasi bir etkinlik değil. Bu, benim ve Jodie arasında bir etkinlik,” dedi.

Başbakan, X platformunda nişanını sade bir “Evet dedi!” paylaşımıyla duyurmuştu.

Jodie Haydon ise The Australian Women’s Weekly’ye verdiği röportajda düğünü “küçük ve samimi” olarak tanımladı.
“Muhtemelen yılın ikinci yarısında, ailemiz ve sevdiklerimizle birlikte açık havada olacağız. Ve Toto’nun (çiftin cavoodle cinsi köpeği) da orada olacağından emin olabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Henüz düğün yeri resmen açıklanmasa da, Başbakanlık’ın resmi konutları olan Canberra’daki The Lodge ve Sidney’deki Kirribilli House’un tören için olası mekanlar arasında değerlendirildiği belirtiliyor.

GÖREVDEYKEN EVLENEN İLK BAŞBAKAN OLACAK

Albanese, görevdeyken evlenen ilk Avustralya başbakanı unvanını taşıyacak. Başbakan, 2024 Sevgililer Günü’nde Canberra’daki The Lodge balkonunda özel tasarımlı bir yüzükle Jodie Haydon’a evlenme teklif etmişti.

Çift, 2020 yılında Melbourne’deki bir etkinlikte tanışmış, South Sydney Rabbitohs takımına olan ortak tutkuları sayesinde yakınlaşarak kısa sürede ilişki yaşamaya başlamıştı.

Nişan haberinin ardından dönemin muhalefet lideri Peter Dutton, esprili bir şekilde, “Kraliyet düğünüyle ilgili kendi versiyonumuzu yakın gelecekte bekliyoruz” yorumunu yapmıştı.

Albanese, evlenme teklifinden bir gün sonra yaptığı açıklamada, “Bundan daha mutlu olamazdık. Hayatımın geri kalanını birlikte geçirmek istediğim bir partner bulduğum için çok mutluyum” demişti.

AŞKIN ADRESİ COPACABANA MALİKÂNESİ

Çift, aynı yıl New South Wales’in Central Coast bölgesinde, Copacabana’daki uçurum kenarında yer alan 4,3 milyon dolarlık bir malikane satın aldı.

Albanese, daha önce 1980’lerin sonlarında Genç İşçi Partisi etkinliğinde tanıştığı Carmel Tebbutt ile evliydi. Çiftin Nathan (d. 2000) adında bir oğulları bulunuyor. Albanese ve Tebbutt, Ocak 2019’da ayrılmadan önce 19 yıl evli kalmışlardı.

patronlardunyasi.com

benzer haberler
Marriott’un ortağı Sonder Holdings iflas etti; Sonder by Marriott otellerinde kalan misafirler kapı önüne konuldu
Marriott’un ortağı Sonder Holdings iflas etti; Sonder by Marriott otellerinde kalan misafirler kapı önüne konuldu