Dolar
41,2436
-0,02%
Euro
48,3226
0,58%
Sterlin
55,7564
0,52%
Bitcoin
4.552.370
0,05%
BİST-100
10.729,49
-0,92%
Gram Altın
4.755,986
1,14%
Gümüş
41,01
0,82%
Faiz
44,26
0,00%

Almanya Genelkurmay Başkanı, TUSAŞ tesislerinde

Türkiye'de 50 yılı aşkın süredir savunma sanayinde dışa bağımlılığın azaltılması girişimlerinde önemli bir rol üstlenen Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) tesislerinde dikkat çekici bir konuk vardı. TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, Almanya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Carsten Breuer’i ağırladıklarını sosyal medya hesabından paylaştı. 

15.04.2025 18:48Güncelleme: 15.04.2025 18:50
Almanya Genelkurmay Başkanı, TUSAŞ tesislerinde
16px
32px

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ), HÜRKUŞ ve HÜRJET gibi uçak, GÖKTÜRK uyduları ve ANKA markalı insansız hava aracı (İHA) ve aynı zamanda Türkiye'nin ilk milli muharip uçağı olan KAAN projesiyle önemli başarılara imza attı.

Almanya Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Carsten Breuer, savunma sanayinde önemli girişimlerde bulunan TUSAŞ tesislerini ziyaret etti. Ziyareti, TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, sosyal iş ağı LinkedIn'de duyurdu. Ziyareti verimli bir görüşme olarak değerlendiren Mehmet Demiroğlu'nun mesajı şöyle:

"Almanya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Carsten Breuer’i şirketimizde ağırladık. Gerçekleşen ziyarette savunma sanayiimizin geldiği nokta ve yerli üretimin stratejik önemi üzerine kapsamlı bir sohbet gerçekleştirdik. Mühendislik gücümüzün simgesi ürünlerimizin başarıları üzerine konuştuğumuz verimli bir görüşme oldu."

patronlardunyasi.com

benzer haberler
Sanayinin yıldızı Kocaeli, Körfezray ile geleceği yakalayacağı proje start aldı
Sanayinin yıldızı Kocaeli, Körfezray ile geleceği yakalayacağı proje start aldı