Dolar
44,471
0,10%
Euro
51,2587
0,24%
Sterlin
59,0626
0,03%
Bitcoin
2.993.977
0,00%
BİST-100
12.698,19
-0,23%
Gram Altın
6.416,644
-0,12%
Gümüş
69,95
0,29%
Faiz
44,4
0,00%

Ahmet Ertegün neyi bekliyor?

AHMET ERTEGÜN, BAŞBAKAN'LA STAR TV'NİN SATIŞINI GÖRÜŞTÜ. PEKİ NEYİ BEKLİYOR?

31.08.2005 13:05
Haberi paylaşın
Ahmet Ertegün neyi bekliyor?
16px
32px

15 Eylül’den itibaren meclis sıralarında eller bir inip bir kalkacak.
Çünkü hükümetin kucağında sosyal güvenlik reformu dışında bekleyen konular var.

Özellikle de medya ve bankacılık sektörünün dört gözle beklediği iki yasa.
Birinci öncelik Yapı Keredi’nin satışını askıda tutan, Garanti dahil bir çok bankanın dört gözle beklediği banka sandıklarının SSK’ya devri ile ilgili düzenleme.
Hükümet bankacılara verdiği sözü yerine getirip Cumhurbaşkanı Sezer’in veto ettiği düzenlemeyi aynen meclisten geçirecek.
İkincisi ise Star Grubu’nun satışının uzamasına sebep olan yabancıların medya sahibi olmasını düzenleyen yasa.
Başbakan Tayyip Erdoğan kararlı.
Hem sandık kamburunu bankaların sırtından indirmek istiyor, hem de Star’ın satışında yabancı sermayenin yüzde 100 devreye girmesini.
Nitekim Erdoğan geçen hafta bu konuyla ilgili olarak kendisini ziyaret eden Atlantic Recrord’un sahibi Ahmet Ertegün’e yasal düzenleme yapılacak mesajı vermiş. Yani sadece Star’ın satışını 3 hafta erteleyen TMSF değil, TGRT ile yabancı medya grupları adına ilgilenen Ahmet Ertegün’de 15 Eylül’de meclisin açılmasını bekliyor.
Bir de uzun zamandır üzerinde çalışılan ipotekli konut edinme (mortgage) yasası var hükümetin gündeminde. Son rötuşları yapılan tasarı ne hazine garantisini ne de mevcut inşaatları kapsıyor. İpotekli konut edinme yasa tasarısı SPK ve maliye arasında nihai şeklini aldıktan sonra yeni dönemde meclise gelecek.
Tüm bu anlattıklarımdan sonra hala en başta cevabını aramak için yola çıktığım soruyu merak ediyorsanız, cevabım "maalesef hayır."
Hükümetin 3 Ekim için bir B planı yok. Fakat iplerin tamamen elden kaçması da istenmiyor. Bu yüzden 15 Eylül Meclisi açma planı ile dolaylı tedbirler alınıyor.
Bize de 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunda müzakerelerin başlamasını umut etmekten başka bir şey kalmıyor.

Eyüp Can/Referans

editörün seçtikleri
Bora Koçak, gazete ilanından Sodexo Türkiye’nin CEO’luğuna uzandı
Bora Koçak, gazete ilanından Sodexo Türkiye’nin CEO’luğuna uzandı#Sodexo
benzer haberler
Dolmabahçe'de dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'la buluşan 14 trilyon dolarlık BlackRock şirketinin CEO'su Larry Fink'in maaşı 38 milyon dolara yükseldi
Dolmabahçe'de dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'la buluşan 14 trilyon dolarlık BlackRock şirketinin CEO'su Larry Fink'in maaşı 38 milyon dolara yükseldi