Dolar
49,9751
0,07%
Euro
55,9951
0,52%
Sterlin
67,0857
0,17%
Bitcoin
3.833.368
-1,31%
BİST-100
10.961,67
1,88%
Gram Altın
6.339,769
1,88%
Gümüş
50,51
2,82%
Faiz
39,55
-0,18%

ABD'nin yeni yaptırım listesi: Türk şirketler de var

ABD Maliye Bakanlığı, aralarında Türkiye, Belçika ve Çin'deki bazı şirketlerin de olduğu yeni Rusya yaptırımlarını açıkladı.

02.05.2024 06:24 • Güncelleme: 02.05.2024 06:30
Haberi paylaşın
ABD'nin yeni yaptırım listesi: Türk şirketler de var
16px
32px

ABD Maliye Bakanlığı, Rusya’nın Ukrayna savaşı sebebiyle kendisine uygulanan yaptırımları ihlal etme çabalarını hedef aldı. Yeni açıklanan yaptırım listesinde, Türkiye, Belçika ve Çin’deki bazı şirketler de var.

VOA Türkçe'nin haberine göre, yeni yaptırımlarla, Rusya’nın savunma sanayiinin yanı sıra kimyasal ve biyolojik silah programları ve Rusya’nın savunma imalatı için önemli malzemeleri sağlayan üçüncü ülkelerdeki şirket ve kişiler hedef alındı.

Washington daha önce de Çin, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki bazı şirketlere yaptırım uygulayarak Moskova’nın Batı ülkelerinin uyguladığı yaptırımları delmesinin önüne geçmeye çalışmıştı.

YAKLAŞIM 300 KİŞİ VE KURUM LİSTEDE

ABD Maliye Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın açıkladığı yeni yaptırımlarla toplamda yaklaşık 300 şirket, kişi ve kurum hedef alındı.

Bunların yaklaşık 60’ı Azerbaycan, Çin, Belçika, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Slovakya’da yer alıyor. Maliye Bakanlığı’nın açıklamasında bu ülkelerde yer alan bazı şirketler, Rusya’ya “acil olarak ihtiyaç duyduğu teknoloji ve ekipmanı sağlamakla” suçlanıyor.

Maliye Bakanlığı’na göre, Hong Kong ve Çin’deki bazı şirketler, Rus ordusuna jammer, sensor ve insansız hava aracı motoru sağlamakla suçlanıyor.

patronlardunyasi.com

benzer haberler
Senegal'in Çinli şirketle mutabakat imzaladığı milyarlarca dolarlık rafineri projesinde Türk şirketi Yamata devreye girdi
Senegal'in Çinli şirketle mutabakat imzaladığı milyarlarca dolarlık rafineri projesinde Türk şirketi Yamata devreye girdi