96 ay taksitle Ferrari
FERRARİ'NİN TÜRKİYE TEMSİLCİSİ FERMAS, 96 AY TAKSİTLE FERRARİ SATIŞINA BAŞLIYOR.

Türkiye temsilciliği 2005 Ağustos’undan bu yana Tofaş bünyesindeki FerMas tarafından yürütülen Ferrari ve Maserati’nin satışlarında ciddi bir artış var. 2001-2004 yılları arasında yılda ortalama 7 olan Ferrari satışı, geçen yıl 12 oldu. 10 da Maserati satıldı. Satış hızı bu yıl da artarken FerMas, tarihinde ilk kez 96 ay taksitle Ferrari satmanın hazırlıklarına başladı
Lüks spor otomobil pazarının en gözde markalarından olan Ferrari ve Maserati, 19 Ağustos 2005’ten bu yana Tofaş bünyesindeki FerMas tarafından ithal ediliyor ve satılıyor. Geçmiş dönemde Zeytinoğlu çatısı altında faaliyet gösteren her iki marka da yeni distribütörleriyle büyük bir değişim geçirdi.
FerMas’ın hayata geçirdiği yeni yapılanma modeli ve pazarlama stratejisi, her iki markaya da bugün tarihinin en başarılı dönemini geçirtiyor. Zaten satış rakamları da bunu doğruluyor. 2004 yılında toplamda 6 Ferrari, 3 de Maserati satılmışken FerMas, yaklaşık 4 aylık süre içinde 12 Ferrari, 10 da Maserati satmayı başardı. 2005’in son dört ayında yakalanan bu yüksek satış grafiği, 2006’da da hız kesmeden devam ediyor.
FerMas, Ferrari sahibi olmak isteyen fakat yüz binlerce Euro’yu bir anda vermek istemeyen ya da veremeyen müşterileri için de önümüzdeki günlerde yeni bir uygulama daha başlatmaya hazırlanıyor. O da taksitle Ferrari satışı. Vdf ile anlaşan şirket, tarihinde ilk kez müşterilerine 96 ay vadeyle kredili araç satmaya hazırlanıyor. “Kredili satışımız var demek Ferrari’yi ucuzlatmaz, marka değerine zarar vermez' diyen FerMas Otomotiv Genel Müdürü Orhan Ülgür, gerçekleştirecekleri kampanyanın bugüne kadar Ferrari almaya çekinen müşterileri kendilerine getireceğini söylüyor.
Üç ayaklı strateji
FerMas’taki bu ilginç adımlar nasıl atılıyor? Yeni yapılanma ve yeni pazarlama stratejisiyle neler değişti? Orhan Ülgür, değişimi Ekonomist’e anlattı.
Orhan Ülgür, yola çıkarken üç ayaklı bir stratejiyi benimsediklerini söylüyor. Bunlardan birincisi müşteri kitlesine yönelik aktiviteler gerçekleştirmek, ikincisi tüm müşterilerle birebir ilişki içine girmek, üçüncüsüyse bolca reklam yapmak. Aslında FerMas’ın geçen ağustostan bu yana gerçekleştirdiği tüm etkinlikler, bu üç hedef doğrultunda yapılmış.
FerMas, bu üç ayaklı stratejisini hayata geçirebilmek için ilk olarak Türkiye’deki Ferrari müşterilerinin listesini çıkarmış. Bu liste, FerMas’a Ferrari tarafından verilmiş. Ön araştırmanın ardından yaklaşık 200 kişilik listede, bazı isimlerin halen Ferrari kullandığı bazılarının ise araçlarını sattığı ortaya çıkmış.
Kullanıcılar tek tek aranmış
Bu bilginin ardından ilk doğrudan temas mevcut Ferrari kullanıcılarıyla kurulmuş. Zira FerMas, faaliyete başladığında yollarda yaklaşık 20 tanesi grey marketten olmak üzere, 127 adet Ferrari araç bulunuyormuş.
Önce listedeki tüm isimler tek tek aranmış ve bu isimlere araçlarıyla ilgili bir sıkıntı olup olmadığı sorulmuş. Satışlar, ağustos ayında başlamasına rağmen haziran ayından itibaren bu kitle için servis hizmeti verilmeye başlanmış. Ayrıca eski müşterilerin neredeyse tümü, Kuruçeşme’deki showroom’da ağırlanmış. Yeni kurulan Ferrari Fan Club’a da önce bu isimler üye edilmiş.
Benzer bir uygulama, geçmişte Ferrari sahibi olup da bir şekilde aracını satan müşterilere de uygulanmış. Önce kimlerin tekrar araç alabileceği üzerine gidilmiş ve bu kişilere başta test sürüşü olmak üzere çeşitli promosyonlar sunulmuş.
Lüks otomobillerin üretim süreçleri artık hız ve mühendislikten çok daha fazlası. Lüks segmentteki tasarımcılar, otomobil dünyasının estetik sanatçıları olarak görülüyor. Peki otomobil devleri hangi tasarımcılarla çalışıyor? Geçmişten bugüne yansıyan ikonik modellerin yaratıcıları da en az modellerin kendisi kadar merak konusu.
#Otomobil tasarımcılarıTürkiye'de hızlı bir büyüme dönemine geçen Çinli elektrikli araç üreticisi BYD, Türkiye pazarını dikkate alarak özel üretimler yapacak. Çinli üretici 2024 sonlarına doğru pazara sunduğu SEAL modelinin şimdi de Türkiye’ye özel olarak düşük ÖTV diliminde yer alan tek motorlu bir versiyonunu getirdi. Çin’de üretilen modelin tek satılacağı pazar Türkiye olacak.