1500 YTL rüşvet ordudan etti

1500 YTL rüşvet ordudan etti

33'üncü Mekanize Piyade Tugayı Destek Karargahı Komutanlığı'nda görev yapan Piyade Kıdemli Başçavuş R.U, 1500 YTL için mesleğinden oldu.

1500 YTL rüşvet ordudan etti
16px
24px
18.05.2006 00:00
ABONE OLgoogle

 Başçavuş R.U., Piyade Er N.Ş.'yle 1500 YTL için erken terhis konusunda anlaştı. Anlaşma uyarınca, eri önce dış görevde gösterip, ardından da askerliğini yapmadan terhis belgesini vereceğini taahhüt eden R.U., anlaşma uyarınca N.Ş.'yi, 23 Mayıs 2001'de viziteye çıkardı.

PARAYI ERİN BABASI ÖDEDİ

N.Ş., erken terhis için Gülhane Askeri Tıp Akademisi ve değişik illerdeki askeri hastanelere sevk aldı. Ancak hastane yerine memleketi olan Manisa'ya gitti. Erin birliğine bir türlü geri dönmemesinden şüphelenen diğer komutanlar Çamlıca Göğüs Çorum Askeri Hastanesi'nden N.Ş.'nin durumunu sordu. Komutanlar, hastanede bu isimde bir erin hiç tedavi görmediği yanıtını alınca N.Ş. hakkında firar kararı verdi. Firar kararını ise R.U. imzalamak zorunda kaldı ve emeklilik başvurusunda bulundu. N.Ş., bir yıl sonra Turgutlu'da askeri inzibatlar tarafından yakalandı. Bu arada Başçavuş da N.Ş ile görüşmek için Turgutlu'ya geldi. Komutan ile erin otogarda yaptığı görüşme, R.U.'yu ele verdi. Askeri Mahkeme'de yargılanan R.U, ordudan atıldı ve 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde