Dolar
49,9751
0,07%
Euro
55,9951
0,52%
Sterlin
67,0857
0,17%
Bitcoin
3.833.368
-1,31%
BİST-100
10.961,67
1,88%
Gram Altın
6.339,769
1,88%
Gümüş
50,51
2,82%
Faiz
39,55
-0,18%

Yunanistan'da papazlar 3 milyon euroyu gece kulübünde akladı

Yunanistan'da iki papazın, yaklaşık 3 milyon euroyu Katolik Kilisesi’ne ait fonlardan çekerek gece kulüplerine aktardığı ortaya çıktı. Tespit edilen 5 gece kulübünün banka hesapları ve mal varlıkları donduruldu. Ayrıca Vatikan da konuyla ilgili bilgilendirildi. 

25.10.2024 18:15 • Güncelleme: 25.10.2024 18:18
Yunanistan'da papazlar 3 milyon euroyu gece kulübünde akladı
16px
32px

Yunanistan’daki Katolik Kilisesi’ne bağlı iki üst düzey papazın, Peloponez bölgesinde faaliyet gösteren gece kulübü işletmecileriyle kara para aklama ve zimmet suçlarına karıştığı ortaya çıktı.

5 GECE KULÜBÜNÜN BANKA HESAPLARI DONDURULDU

Bu tespitin ardından Yunanistan Kara Para Aklamayı Önleme Kurumu Başkanı ve eski Yargıtay Başsavcı Yardımcısı Haralambos Vourliotis, 5 gece kulübü sahibine ait banka hesapları ve mal varlıklarının dondurulması talimatı verdi.
Kurumun elde ettiği bulgular, Yunanistan Katolik Kilisesi savcılığına iletildi ve papazların zimmete para geçirme, gece kulübü işletmecilerinin ise kara para aklama suçlarına karışmış olabileceği değerlendirildi. Gece kulübü sahiplerinden birinin daha önce ciddi suçlara karışmış olduğu bildirildi.

KATOLİK KİLİSESİ'NİN FONLARINDAN ÇEKMİŞLER

Yunanistan’da başlatılan bu soruşturma kapsamında, yaklaşık 3 milyon euronun Katolik Kilisesi’ne ait fonlardan çekilerek gece kulüplerine aktarıldığı tespit edildi.

8 YILDIR YAPIYORLARMIŞ

Yasadışı işlemlerin sekiz yıl önce başladığı belirtilirken, en son 50 bin euro tutarında şüpheli bir işlemin birkaç gün önce gerçekleştiği bildirildi. Bu arada Vatikan'ın da gelişmelerden haberdar edildiği bildirildi. 

patronlardunyasi.com

 

benzer haberler
Çek milyarder Michal Strnad’ın 30 milyar euroluk teklifine, Ray-Ban mirasçısı Leonardo Maria Del Vecchio’dan karşı atak
Çek milyarder Michal Strnad’ın 30 milyar euroluk teklifine, Ray-Ban mirasçısı Leonardo Maria Del Vecchio’dan karşı atak