Dolar
49,9948
0,04%
Euro
55,9253
-0,07%
Sterlin
67,0808
0,00%
Bitcoin
3.826.000
-0,10%
BİST-100
10.961,67
1,88%
Gram Altın
6.342,974
0,05%
Gümüş
50,68
0,29%
Faiz
39,55
0,00%

Vodafone dünyadaki en büyük 5G lansmanını Türkiye’de yapacak

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, şirketin 5G ihalesinde yaptığı yatırımla 2025’te Türkiye’ye yapılan en büyük üçüncü uluslararası doğrudan yatırıma imza attığını söyledi.  81 il ve 922 ilçede 1 Nisan 2026 itibarıyla 5G hizmeti sunacaklarını kaydeden Aksoy, “Bu kapsama ve kullanıcı sayısı itibarıyla Vodafone'un dünyada yaptığı en büyük 5G lansmanı olacak” dedi. Aksoy, Vodafone Grubu’nun test ve inovasyon ortamını İspanya'dan İstanbul'a taşıdığını da açıkladı. 

21.10.2025 13:41 • Güncelleme: 21.10.2025 13:44
Haberi paylaşın
Vodafone dünyadaki en büyük 5G lansmanını Türkiye’de yapacak
16px
32px

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, geçen hafta gerçekleştirilen 5G yetkilendirme ihalesinin ardından bir basın toplantısı düzenledi. Şirketin ihalede yaptığı yatırımla, 2025 yılında Türkiye’ye yapılan en büyük üçüncü uluslararası doğrudan yatırıma imza attığını söyleyen Aksoy, toplam 627 milyon dolar ödediklerini hatırlatan Aksoy, “Biz 5G’şye dünden hazırız. 5 kıtada 5G deneyimine sahip Türkiye’deki tek operatörüz Altyapıdaki avantajlarımız sayesinde 1 Nisan 2026 itibarıyla 81 il ve 922 ilçeyi 5G ile buluşturacağız. Kapsama ve kullanıcı sayısı itibarıyla Vodafone'un dünyada yaptığı en büyük 5G lansmanı olacak” dedi.

“İHALENİN KAZANANI TÜRKİYE OLDU”

İhaleyi Türkiye’nin dijital tarihinde bir dönüm noktası olarak değerlendirdiklerini kaydeden Aksoy, şöyle devam etti:

“Yetkilendirme ihalesinin esas kazananı tüm Türkiye oldu. İhalede ödediğimiz tutarla 2025 yılında Türkiye’ye yapılan en büyük üçüncü uluslararası doğrudan yatırıma imza attık. Ülkemize uluslararası yatırım getiren tek operatör olmaktan mutluluk duyuyoruz. İhalede güçlü bir 5G şebekesi için ihtiyaç duyduğumuz frekansları aldık. Dünyada 5G için en yaygın kullanılan ve geniş kapsama ihtiyacına cevap veren 700 MHz bandının eşit olarak dağıtıldığını görmek bizi memnun etti. Diğer tahsis edilen 3.5 GHz bandının yüzde 71’i ihale şartnamesiyle eşit olarak dağıtılmıştı. Bunun arkasındaki mantık, operatörlere ihtiyaç duyacakları yeterli frekansların rekabet gözetmeksizin verilmesiydi. Güçlü bir 5G şebekesi için ihtiyacımız olan frekansları aldık. Ülkemize 5G'yi geniş kapsama ve yüksek kapasiteyle sunacak imkanlara sahibiz. 5G teknolojisinin sağlayacağı gözle görülür hız ve kapasite artışını müşterilerimizin deneyimine yansıtacağız.”

“5G UYUMLU CİHAZLARIN YAYGINLAŞMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

5G’ye geçişi kolaylaştırmak için cihaz tarafında da yoğun çalışmalar yaptıklarına da değinen Aksoy, “Marka iş birliklerimiz sayesinde 5G uyumlu cihazlarda özel kampanyalar ve indirimler sunuyoruz. Samsung’un 5G uyumlu en uygun fiyatlı telefonunu Türkiye’ye getirdik. Türkiye’de 12 taksitle portföyünde ilk 5G’li cihazı satan operatör olduk ve önemli satış rakamlarına ulaştık. 5G uyumlu cihaz kullanımını artırmak için müşterilerimize hem fiyat hem erişilebilirlik açısından avantajlar sunmaya devam edeceğiz” dedi.

TEST VE İNOVASYON ORTAMI İSPANYA’DAN TÜRKİYE’YE TAŞINDI

Bu arada Engin Aksoy toplantıda Vodafone Grubu’nun test ve inovasyon ortamını İspanya'dan İstanbul'a taşıdığını ifade eden Engin Aksoy, şöyle konuştu:

“Proje kapsamında İstanbul’da bir açık alan test ortamı kuruldu. Burada birçok yeni teknoloji ve özelliğin test edildiği ve referans alındığı bir ortam sunulacak. Kapsamda hem yerli hem de uluslararası mobil tedarikçi firmalarımız olacak. 5G ve 6G’ye giden yol için yenilikçi çözümler tanıtılacak. Tedarikçiler bu çözümleri Vodafone Türkiye’nin test şebekesinde hayata geçirecek. Türkiye’yi hem yerel pazar hem de Vodafone Grubu’nun tüm pazarları için mobil şebekede bir inovasyon üssü konumuna getirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca Türkiye’den teknoloji ihraç edeceğiz.”

patronlardunyasi.com

benzer haberler
Akbank sürdürülebilir finansman hedefini 2,5 trilyon TL’ye çıkardı, yeni yeşil kredilerin yarısını sanayiye yönlendirecek
Akbank sürdürülebilir finansman hedefini 2,5 trilyon TL’ye çıkardı, yeni yeşil kredilerin yarısını sanayiye yönlendirecek