Dolar
45,5001
0,07%
Euro
52,9191
-0,31%
Sterlin
60,7536
-0,50%
Bitcoin
3.562.974
-3,60%
BİST-100
14.367,6
-1,89%
Gram Altın
6.639,502
-2,38%
Gümüş
75,92
-9,10%
Faiz
42,37
0,00%

Türkiye’de dondurma dolaplarıyla ilgili rekabet soruşturması geçiren Magnum’a dev fonlar Blackstone ve CD&R talip oldu

Rekabet Kurumu’nun dondurma dolaplarıyla ilgili soruşturma açtığı Magnum’u satın almak için dev uluslararası fonlar Blackstone ve CD&R harekete geçti. Magnum’un piyasa değeri 7.5 milyar sterlin civarında.

16.05.2026 10:19Güncelleme: 16.05.2026 10:25
Haberi paylaşın
Türkiye’de dondurma dolaplarıyla ilgili rekabet soruşturması geçiren Magnum’a dev fonlar Blackstone ve CD&R talip oldu
16px
32px

Geçtiğimiz yıl İngiliz Unilever’den ayrılarak kurulan Magnum, Amsterdam Borsası’nda işlem görmeye başlamıştı. Kendisine marka yüzü olarak oyuncu Eva Longoria’yı seçen şirketin hisseleri kısa sürede yüzde 21 artışla 7.5 milyar sterline ulaştı. Aslında bu rakam, analistlerin hedefi olan 9.4 milyar sterlinin altında.

UNİLEVER HİSSELERİNİ SATMAYI PLANLIYOR

İngiliz Unilever’in Magnum’da yüzde 19.9’luk payı bulunuyor. Unilever bu hisseleri 5 yıl içerisinde satmayı planladığını açıklamıştı. Ancak uluslararası fonlar Blacstone ve CD&R’nin, Magnum’u satın alma hevesinde oldukları konuşuluyor. Henüz bir rakam telaffuz edilmese de, Magnum’a pisaya değerinin üzerinde bir teklif yapılacağı tahmin ediliyor.

TÜRKİYE’DE SORUŞTURMA GEÇİRİYOR

Magnum Türkiye’de ise Rekabet Kurumu’nun açtığı dondurma dolabı soruşturmasıyla gündemde. Soruşturmada alınan karara göre, 100 metrekare ve altındaki satış noktalarında tek dondurma dolabı bulunması halinde, dolabının yüzde 30’u rakip markalara ayrılacak.

Karar uyarınca, bu özel bölümde hiçbir ürününe yer verilmeyecek; henüz rakip ürün temin edilmemiş olsa dahi ilgili alanın boş bırakılması zorunlu olacak.

Satış noktasının talebi doğrultusunda bu alan dolap hacminin yüzde 50’sine kadar genişletilebilecek. Rakip markalara ayrılan bölüm tek bir blok halinde düzenlenecek ve üzerinde “Bu alan rakip ürünlere ayrılmıştır” ibaresi taşıyan etiket yer alacak.

patronlardunyasi.com