Dolar
40,6891
0,13%
Euro
47,4477
0,08%
Sterlin
54,7066
-0,06%
Bitcoin
4.731.228
-0,55%
BİST-100
10.956,05
0,50%
Gram Altın
4.439,683
0,05%
Gümüş
38,27
-0,09%
Faiz
44,05
0,00%

Türk, bebek yapıyor vergiyi biz veriyoruz

Londra'da bulunan Yüksek Mahkeme, İngilizleri kızdıracak bir karar aldı....

06.12.2007 06:06
Haberi paylaşın
Türk, bebek yapıyor vergiyi biz veriyoruz
16px
32px

İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Yüksek Mahkeme, önceki gün önemli bir davaya sahne oldu.

Mahkeme, yasal belgelerde isimleri sadece "Bay ve Bayan G." olarak geçen Türk çifte taşıyıcı anneden doğan çocukları üzerinde "ebeveynlik hakkı" verdi. Yani mahkeme bu kararla, Türkiye'de yaşayan G. çiftini, 2006'da taşıyıcı İngiliz anneden İngiltere'de doğan bebekleri M.'nin resmi ailesi olarak tanıdı. Böylelikle, bebek sahibi olamayan ve bir şirket aracılığıyla taşıyıcı anneyle tanışan Türk ailenin yasal evlat edinme başvurusu için önleri açıldı.

YARGIÇ: ÇOCUĞU KAÇIRMADILAR
Ancak bu gelişme beraberinde bir tartışma başlattı: "Ya Türkiye'den her gelen aile, İngiltere'de çocuk yapar ve vergilerini İngilizler ödemek zorunda kalırsa..." İngiliz hukukuna göre taşıyıcı anne çocuğu doğurunca, ısmarlayan çift 6 hafta içinde bebeği "üzerine almalı." Ancak aracı İngiliz şirketler yurtdışından gelenleri uyarmadığı için çiftlerle taşıyıcı anne davalık oluyor. "
G. ailesi bunun son örneği" diye yazan Daily Telegraph gazetesine göre Yargıç McFarlane mahkeme kararını şöyle açıkladı:

"Bebeği Türkiye'ye götüren çift ebeveynlik hakkını kazanmadan İngiltere'de doğmuş bir bebeği ülke dışına çıkarmanın yasadışı olduğunu bilmiyordu. Yardım kuruluşu, onları yanlış yönlendirdiği için aile çocuk kaçırmış gibi görülüyor."

'35 BİN STERLİN ÖDENDİ'
Haberlerde ismi verilmeyen Türk çiftin bebeği nasıl Türkiye'ye götürdüğü açıklanmazken, İngiliz medyası "Bu gidişe dur denilmeli" dedi ve tartışmayı vergiye getirdi: "Taşıyıcı anne için 35 bin sterlin ödendi. Yasal olmayan şekilde evlat ediniyorlar. Bir de üstüne vergiyi biz ödüyoruz..."