Hindistan'daki heyelan felaketinin şoke eden görüntüleri
Hindistan’ın Uttarakhand eyaletinde şiddetli sağanak sonrası yaşanan ani sel, Dharali köyünde evleri ve otelleri yerle bir etti. En az 4 kişinin öldüğü, 100 kişinin ise kaybolduğu felakette, yetkililer kurtarma çalışmalarını “savaş bölgesi”ne benzetti.

Hindistan’ın kuzeyindeki Uttarakhand eyaletinde meydana gelen ani sel felaketi, Himalayalar’daki Dharali köyünü harabeye çevirdi.
Yetkililer, “bulut patlaması” olarak tanımlanan yoğun sağanak sonrası oluşan selde en az dört kişinin hayatını kaybettiğini, 100 kişinin ise hâlâ kayıp olduğunu bildirdi.
EN AZ 12 OTEL SULAR ALTINDA KALDI
Selin etkisiyle en az 12 otel sular altında kalırken, çok sayıda ev ve dükkân çöktü. Kurtarma çalışmalarına Hindistan ordusu da katılırken, bölgeye helikopter desteği talep edildi.
Uttarakhand Başbakanı Pushkar Singh Dhami, çabaları "savaş benzeri bir durum" olarak nitelendirdi ve "Hayat kurtarmak ve yardım sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" dedi.
2013 yılında da Uttarakhand'ta şiddetli yağışlar nedeniyle en az 6 bin kişi hayatını kaybetmiş ve 4 bin 500'den fazla köy zarar görmüştü.
patronlardunyasi.com