TMSF büyük holding gibi
TMSF, batık banka alacakları nedeniyle turizmden inşaata, bankadan sigortaya, tekstilden spor kulübüne, telekomünikasyondan medyaya değişik sektörlerden birçok şirketin sahibi ve iştirakçisi konumunda bulunuyor.

Batık banka alacaklarının tahsilinde bugüne kadar çeşitli gruplardan haczedilen banka, sigorta ve faktoring şirketi, otomobil, otobüs, gayrimenkul, çimento fabrikası, otel, ev eşyası ve aksesuarları, şarap, tablo, antika, piyano, iş makinesi, puro, içki, radyo, televizyon, tekne, yat, spor aleti, helikopter, hava taşımacılık şirketi, film ve ada satan Fon, sahibi olduğu ve iştirak ettiği şirketlerle adeta 'dev bir holding' haline geldi. TMSF, hisselerinin olduğu bazı holdinglerin de iştirakçisi konumunda bulunuyor.
Müzayedelerle değerli birçok eşyanın satışına da imza atan Fon, açık artırma usulüyle düzenlediği milyar dolarlık ihalelerle hem iş dünyasından hem vatandaşlardan büyük ilgi gördü.
TMSF, en büyük alacağının olduğu Uzan Grubu'nda satışları sürdürürken, 2 milyar 804 milyon dolar ile en yüksek muhammen bedele sahip Telsim'i Aralık ayında satacak. Yerli ve yabancı çok sayıda şirketin ilgilendiği Telsim ihalesi büyük bir merakla bekleniyor. İlk ihalede alıcı bulamayan Star gazetesi de yine önümüzdeki günlerde satışa sunulacak. Adabank'ın satışının ise önümüzdeki yıla kalması bekleniyor.
Düzenlenen ihalelerde Fon'un Uzan Grubu'ndan haczettiği Üsküdar'daki ekmek fırını, TMSF'ye devredilen Kentbank'a olan kredi borcundan dolayı haczedilen Prestij Müzik ve bu şirketin adı altında yer alan 20 sanatçının isim hakları, bazı araç ile gayrimenkullere ise alıcı çıkmamıştı. Alıcı bulamayan bazı mal ve şirketlerin satış süreci ise devam ediyor.
İstanbulspor, Antalya Limanı, Göltaş Göller Bölgesi Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve İpek Yolu Vadisi Projesi'nin yönetimini de bünyesinde bulunduran TMSF, önümüzdeki dönemde turistik tesis, araç, gayrimenkul, silah, mermi ve bıçak, granit taşı gibi bazı eşya ile mevcut iştiraklerindeki hisse paylarının satışına da devam edecek.
Fon, geçtiğimiz günlerde de borcu nedeniyle İzmir'de yerel yayın yapan Özdil Radyo Televizyon'una (ÖZRT) ait İzmir TV ve radyo kanalı FM İzmir 101'e de el koymuştu.
SATIŞLARIN 2007'DE BİTMESİ PLANLANIYOR
TMSF, tahsilatlara 1997'de, müzayedelere ise 2003 yılında başlamıştı. Fon satışları 2004'den sonra büyük bir ivme kazandı. Satışların 2007'de bitmesi planlanıyor. 2005-2007 dönemi projeksiyonlarında banka eski hakim ortaklarından 3 yıl içerisinde yapılması beklenen tahsilat tutarı 5 milyar 380 milyon dolar olarak gösteriliyor. TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Fon'a holding denebileceğini ifade ederek, 'Zorunlu bir holding, mecburiyet holdingi. Bu durum zorunluluktan doğuyor. Bilinçli, iradi bir tercih değil. Hedefimiz, bu holdingin faaliyetlerini en kısa sürede tatil etmek, bu şirketleri en yüksek değerle satarak bundan çıkmak' dedi.
Ertürk, kendi dönemlerinden önce fazla sayıda olmamakla beraber bazı şirketlerin yönetimlerinin devralındığını hatırlatarak, şöyle devam etti: 'Bizim dönemimizdeki özellik, daha faaliyet halinde olan, hatta kaynak yaratan şirketlerin yönetimlerinin Fon tarafından devralınması oldu. Önceki dönemde ise artık aktiviteleri kalmamış şirketler devralındığı için öyle piyasada etki yapmadı. Bizim dönemimizde, özellikle Uzan Grubu'yla başlayan süreçte, çok sayıda sektöre dağılmış büyük şirketlerin yönetimleri devralındı. Bu dönemde yapılan değişikliklerden biri de bu şirketlerin işleyen varlıklar olarak, faaliyetlerine devam eden şirketler olarak ve bütünlüklerinin korunarak satılması oldu. Daha önce ise Türkiye'de bu, şirketlerin varlıklarının parça parça icra yoluyla satılması şeklinde yürümüştü. Ancak faaliyetlerine devam eden şirketlere bunun uygulanması halinde bu şirketlerin değerinin çok büyük ölçüde düşmesine yol açacaktı.'
'BU ŞİRKETLER YÖNETİMİMİZDE DEĞER KAZANDILAR'
Kabataş Erkek Lisesi öğrencisi Deniz Güler yurt dışındaki 30 farklı üniversiteden burslu kabul alarak köklü lisenin tarihine adını rekorla yazdırdı.
#Kabataş Erkek LisesiGenç girişimci George Sullivan, 17 yaşında okuldan atıldıktan sonra elinde hiçbir şey olmadan nasıl 25 milyon poundluk şirket CEO’su oldu… İşte, saatte 6 pound karşılığında bulaşık yıkamak zorunda kalan Sullivan’ın girişimcilik hikayesi…