Dolar
39,1169
0,16%
Euro
44,0502
-0,38%
Sterlin
52,7156
-0,07%
Bitcoin
4.220.459
0,56%
BİST-100
9.177,7
-0,39%
Gram Altın
4.090,74
-0,94%
Gümüş
32,74
-0,73%
Faiz
47,57
0,00%

Pegasus’un uçak kazası nedeniyle Boeing tazminat ödeyecek 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 5 Şubat 2020’de meydana gelen kaza için ABD’de açılan dava uzlaşma ile sonuçlandı. Uçağın imalatçısı Boeing kazazedelere tazminat ödemeyi kabul etti. 

12.10.2024 16:13Güncelleme: 12.10.2024 16:14
Pegasus’un uçak kazası nedeniyle Boeing tazminat ödeyecek 
16px
32px

NTV’nin haberi göre konuyla ilgili açıklama yapan ve bazı kazazedeleri temsil eden Avukat Seyit Şahin, Boeing firmasının uzlaşma yoluna giderek müvekkillerine tatmin edici bir tazminat vermeyi kabul ettiğini söyledi. 

Olay sırasında İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan kalkan Pegasus uçağı, İstanbul Sabiha Gökçen’e inişi sırasında pistte duramamıştı. Uçak, pist ile yol arasında, kot farklı düşük alanda durabilmişti. 

KAZADA 3 KİŞİ ÖLDÜ, 179 KİŞİ VE MÜRETTEBAT YARALANDI 

Kazada 3 kişi hayatını kaybederken 179 yolcu ve mürettebat da yaralanmıştı. Uçağın gövdesi kazada üçe ayrılmıştı. 

Kazazede avukatları, Boeing’e ait uçağın otomatik fren ve hız düşürme sistemlerinin üretiminde hata olduğunu iddia ederek dava açmıştı. 

KAZANIN NEDENİ: ÜRETİM HATASI 

Uçağın pistten çıkmasının asıl nedeni olarak otomatik fren ve hız düşürme sistemlerindeki üretim hatası gösterildi. Avukatların davada sunulan raporlarında ayrıca pilotaj hatasına da yer verildiği açıklandı. 

editörün seçtikleri
TCMB'den kritik Papara duyurusu, ödeme işlemlerinde günlük limit vurgusu
TCMB'den kritik Papara duyurusu, ödeme işlemlerinde günlük limit vurgusu#Merkez Bankası
benzer haberler
İş insanı Hilmi Derinel tarafından Kayseri'de kan merkezi yapılması için bağışlanan binayı Kızılay iş merkezi yaptı, kiraya verdi
İş insanı Hilmi Derinel tarafından Kayseri'de kan merkezi yapılması için bağışlanan binayı Kızılay iş merkezi yaptı, kiraya verdi